TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Megvan az első siker! Megnyertük a vármegyei rangadót

 
21 okt 2023

Zue.hu Szegedi VE–Metalcom Szentes 9–7 (3–2, 3–2, 2–3, 1–0)
E.ON férfi vízilabda OB I., 7. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 180 néző. Vezette: Kovács Cs. T., Csanádi.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Tóth Gy. 2, Nagy M. 2, Horváth Zs., Kürti 3, Leinweber 2, Horváth V. Csere: Sánta, Pörge, Bóbis, Varga M. Sziládi, Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Bozó 2, Magyar, Vékony, Szatmári 1, Csorba 1, Biros 2. Csere: Pethe, Asanin, Vismeg B., Kürti-Szabó M., Hajdú 1. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 9/1.
Kipontozódott: Horváth Zs.

Jól kezdtük a Csongrád-Csanád vármegyei rangadót. A 2. percben ifjúsági világbajnokunk, Leinweber Olivér révén szereztünk vezetést, amire Csorba révén a vendégek válaszoltak. Szerencsére nem sokáig örülhettek, Tóth Gyula a 3. percben újból minket jutatott előnyhöz, 2-1. Az első negyed hajrájában Biros egyenlített, de jött ismét Leinweber Olivér, így 3-2-re vezettünk az első nyolc perc után.

Jól indult a második negyed. Elhoztuk a labdát, majd Kürti Dominik bombája vágódott a kapuba, 4-2. Biros Barnabás tartotta a lelket a vendégekben, nagy gólja után 4-3-ra zárkózott a Szentes. Egy jó védekezés után Nagy Márton villant, 5-3 ide. Elrontottunk egy kettős emberelőnyt, ez megbosszulta magát, gólt szereztek a vendégek, 5-4. Szerencsére ez sem zökkentett ki bennünket, a sérülése után visszatérő Sánta Dánielről állítottak ki, az előnyt pedig Pörge Zsombor váltotta gólra, 6-4, ez volt az eredmény a félidőben.

Elrontottunk egy ziccert, majd Szatmári gólt szerzett, így indult a harmadik negyed, 6-5. Danka Benedek védett hatalmasat, majd Kürti Dominik ragadtatta tapsra a nézőket, 7-5. Ha már a Szentes előnyből lőtt gólt, akkor mi, Tóth Gyula villant, maradt a 2 gólos vezetésünk, 8-6. Két másodperccel a negyed vége előtt Hajdu Attila talált a kapunkban, 8-7-el zárult a harmadik felvonás.

Helyzet itt, helyzet ott, védés itt, védés ott. Így indult az utolsó negyed, majd Nagy Márton bombázott távolról, méghozzá sikeresen, 9-7. Danka Benedek remekelt, így tartottuk a vezetést. Az utolsó másfél percben hősiesen védekeztünk, így 9-7-re nyertünk, megszerezve ezzel a 2023-2024-es szezon első győzelmét.

Kiss Csaba, a Zue.hu Szegedi VE vezetőedzője: – Többször volt emberelőnyünk a háromgólos előnyhöz, ami lélektani határ, de ezen nem tudtunk átlépni. Hamarabb lezárhattuk volna a meccset, de így érezte rajtunk a Szentes, hogy még lehet esélye. Hatalmas nyomás volt rajtunk, mert az első hat forduló során nem nyertünk, illetve mivel a KSi legyőzte a Pécset, már csak a nevünk mellett nem állt pont a meccs előtt. Rengeteget dolgozott a csapat az elmúlt héten, készülünk az elkövetkező rangadókra, mert itthon nem szeretnénk pontokat hullajtani már.

Komlósi Péter, a Metalcom Szentes vezetőedzője: – Indulhatott volna jobban a meccs, ha belőjük a helyzeteinket, így viszont végigkullogtunk az eredmény után. Sokkal több volt a részünkről ebben a meccsben. Szakmai dolgokba nem akarok belemenni, gyermeteg hibákat vétettünk kijátszott helyzeteket nem lőttünk be. Tudtuk, hogy a Szegednek ez egy fontos rangadó, de úgy jöttünk ide, hogy győzni akarunk, mert nyomás van a hazaiakon. Sajnos nem sikerült olyan dramaturgiát kialakítani, ami nekünk kedvező, sajnos ezzel az UVSE ellen sem tudtunk megbirkózni. Gratulálok a győzelemhez a Szegednek!