TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Megvan a férfi csapat második győzelme

 
29 okt 2023

Fontos, 11-9-es győzelmet aratott férfi csapatunk az E.ON OB I. nyolcadik fordulójban. Az UVSE-t vertük idegenben.

UVSE–Zue.hu Szegedi VE 9–11 (2–4, 1–3, 5–3, 1–1)
E.ON férfi vízilabda OB I., 8. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Vogel, Kun.
UVSE: Korom – Kardos, Korbán 1, Korbács 1, Alekszejev 2, Bencz 2, Kedves 1. Csere: Herczeg 1, Besenyei, Barics, Hegedűs 1, Gidófaly, Labyk. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szegedi VE: Danka – Tóth Gy., Klár 2, Nagy M., Leinweber 4, Sziládi 4, Horváth V. Csere: Sánta, Pörge, Bóbis, Horváth Zs. 1, Kürthy, Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 6/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.
Kiállítva 4 perce: Nagy M.
Kipontozódott: Kardos.

Ez komoly küzdelem volt. Remekül kezdtünk az UVSE otthonában, jöttek a gólok, hátul stabilak voltunk, így vezettünk, méghozzá magabiztosan. A félidőben 7-3-at mutatott a Komjádi Béla sportuszoda eredményjelzője. Nem volt semmi gond, a szegedi szurkolók tapssal jutalmazták a teljesítményünket.

A harmadik negyedben Nagy Márton 4 perce kiállítást kapott. Felborult minden. Négy percig emberhátrányban játszottunk, és hiába küzdöttünk, a hazaiak fordítottak. Igen ám, de ezt a csapatot kemény fából faragták, nem adtuk fel. Előbb egyenlítettünk, majd ismét átvettük a vezetést, amit a meccs végéig nem is adtunk ki. Nagy győzelem volt, fontos 3 pont, ami már a második sikerünk a bajnokságban.

Csapatunk legközelebb november 4-én (szombat) 15 órakor a Miskolc ellen hazai környezetben, a Tiszavirág Sportuszodában. A PICK-bérlettel rendelkező szurkolók ingyen jöhetnek be, illetve aki jegyet vásárolt a magyar-lengyel férfi kézilabda válogatott meccsre, azok is ingyen tekinthetik meg a meccsünket, csak a belépőjüket kell felmutatniuk.

Kiss Csaba: – Egy öldöklő küzdelem volt, nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Hátul egészen extrát nyújtottunk, megtetézve egy négyperces emberhátránnyal, ami rengeteg energiát kivett a srácokból. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a hátralévő nagyjából másfél negyedben miként vízilabdázunk majd. Átszakadt egy lelki gát a fiúkban és látszott, hogy nem szeretnének pontot hullajtani. Danka Benedek extrán védett, hatalmas energiákat mozgósítottak a játékosaim. Jól kezdtünk, néhány butaság ellenére kontrolláltuk a mérkőzést, és mindig jött valaki, aki kihúzta a másikat a gödörből. A négyperces kiállítás nagyon megzavart bennünket, de a végén lelki fölénybe kerültünk és érezhető volt, valahogy legyőzzük a hazaiakat. Picit olyan érzésem volt, mint annak a bokszolónak, aki nagyon fél attól, hogy megütik, ezért inkább kőkeményen megy előre. Ilyenek voltunk mi a találkozó elején.