TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Megnyertünk az első meccset az UVSE ellen

 
16 máj 2023

UVSE-Zue.hu Szegedi VE 10-12 (1-3, 1-4, 4-2, 4-2, 4-3)
E.ON OB I., 9.helyért, első mérkőzés, Budapest, Hajós Alfréd uszoda.
UVSE: Korom – Korbán, Seeler, Hegedűs 3, Korbács 2, Szécsi 1, Garancsy. Csere: Eppel, Barics, Tamás 1, Ionescu, Besenyei 2, Szirmai. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Zue.hu Szegedi VE: Kovács K. – Bóbis 1, Lakatos 2, Baj, Kürti 1, Leinweber O. 3, Vékony. Csere: Sánta 1, Kardos 1, Tóth Gy., Pörge Zs. 2, Horváth Zs. 1, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba.

Az első felvonás a kilencedik helyért. Kedden kora este Budapesten, az UVSE otthonában kezdtük meg szereplést. A hazai szereztek vezetést, amire Lakatos Soma válaszolt, majd Bóbis Botond révén már nálunk volt előny, 1-2. A negyed felénél kapitányunk, Bóbis Botond adott parádés labdát Sánta Dánielnek, aki a kapuba zúdította a labdát, 1-3. Remekül kezdtük a meccset. A negyed hátralévő részében jól zártunk, így maradt a 2 gólos vezetésünk.

A második nyolc perc UVSE találattal indult, amire ismét volt válaszunk, az U20-as válogatottba meghívót kapó Leinweber szerzett gólt, 2-4. Tartottuk az előnyünket. Lendületbe jöttünk, három perccel a félidő előtt Lakatos Soma a második gólját szerezte, nekünk ez volt az ötödik, 2-5 állt az eredményjelzőn. A kapuban Kovács Kristóf remekelt, így stabilak voltunk hátul is. Ezután Leinweber Olivér is értékesített egy büntetőt, 4 góllal húztunk el, 2-6. És nem volt vége, Pörge Zsombor még a hajrában beköszönt, így a félidőben 7-2-re vezettünk. Jött még egy hazai találat, de még így magabiztosan, 7-4-re vezettünk. A negyed felénél jött egy emberelőny, amit Kürti Dominik értékesített. Nagyon kellett ez a gól, 4-8. Nem dőlhettünk hátra, mert az Újpest zsinórban két gólt is szerzett, így 8-6-re jött fel. Az utolsó szó a mienk volt a harmadik negyedben, ismét Pörge Zsombor villant, így 9-6 volt nekünk.

Ahogy kell, így indítottuk a negyedik negyedet. Kardos Alexander talált a kapuba, Kovács Kristóf labdát szerzett, így 10-6 volt eredmény. Előnybe kerültünk, időt kértünk, majd Horváth Zsombor volt eredményes. Csodásan játszottunk, 6-11. Az UVSE nem adta fel. komoly hajrát nyitottak, zsinórban szereztek három gólt, így 11-9-ra jöttek fel, ekkor három perc volt hátra a meccsből. Izgalmas lett a meccs, a fővárosiak újabb gólt szereztek, már csak egy maradt meg az ötből, 10-11. Az utolsó percben Sánta Dániel harcolt ki kiállítást. Időt kértünk. Bejött a húzás, Leinweber Olivér használta ki a lehetőséget és szerzett fontos gólt, 10-12. Még kivédekeztünk egy hátrányt, a végén pedig pacsizhattunk, megnyertük a meccset, a 7 pontig tartó párharcban 6:3-ra vezettünk.

Hazai góllal kezdődött a harmadik felvonás.

Csapatunk csütörtökön 16 órakor a Tiszavirág Sportuszodában fogadja az UVSE-t, ez lesz az idény utolsó hazai meccse.