TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Megnyertük a Tisza-parti derbit

 
22 jan 2023

Remek hangulatban, nagyszerű győzelmet arattunk a Tisza-parti derbin. 9-8-ra nyertünk a Szolnoki Dózsa ellen.

Szegedi VE–Szolnoki Dózsa 9-8 (2–3, 1–3, 3–1, 3–1)
E.ON OB I., 10. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Tóth I., Vogel.
Szegedi VE: Kovács K. – Sánta, Bóbis 1, Lakatos 2, Kürti 1, Boros 2, Horváth V. Csere: Molnár D. (kapus), Kardos 1, Tóth Gy., Baj 1, Leinweber 1, Vékony. Megbízott edző: Barna Tamás.
Szolnoki Dózsa: Józsa – Szeghalmi 4, Ágh, Jansik D. 1, Kovács G. 1, Vismeg Zs. 1, Pásztor 1. Csere: Belényesi, Schmölcz, Pető, Vámosi, Teleki, Cseh. Vezetőedző: Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 11/3.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.
Kiállítva cserével: Kardos.
Kipontozódott: Jansik D.

Igazi derbi volt. A hangulat, a meccs, szóval minden! Ismét népes publikum foglalt helyet a Tiszavirág Sportuszoda lelátóján. A meccs előtt köszöntöttük december hónap legjobb szegedi játékosát, Kovács Kristófot, aki a pazarshop.hu ajándékát Lőrincz Évától vehette át.

A vendégek szereztek vezetést, erre jött Boros Tamástól egy bombagól, így egyenlítettünk. A szurkolók toltak előre bennünket, azonban a negyed utolsó másodperceiben a Szolnok talált a kapuba, így 3-2-re ők vezettek.

A második negyedben semmi sem sikerült támadásban, míg a Dózsa eredményesen játszott, 6-3-re meglépett.

Kiválóan kezdtük a harmadik nyolc percet. Gyorsan gólt szereztünk, ez pedig hihetetlen lendületet adott. Molnár Dávid a kapuban lehúzta rolót, a védelem stabilan állt a lábán, elől pedig jöttek az extra találatok. Sikerült 7-6-ra feljönnünk.

Az utolsó felvonás pedig maga volt a csoda. A csapat egymásért, a szurkolókért is harcolt, így előbb egyenlítettünk, majd átvettük a vezetést. Kürti Dominik, majd Lakatos Soma is betalált Józsa kapujában, így 9-7-re megléptünk. Felrobbant a lelátó, a szurkolók, köztük Nagy Péter és családja egy percre sem hagyta abba buzdítást. A Dózsa még szerzett egy gólt, de mi okosan és taktikusan játszva megőriztük az egy gólos vezetésünket, így 9-8-ra nyertünk, miénk lett a Tisza-parti derbi, meglett 2023 első sikere.

Csapatunk legközelebb január 28-án (szombat) 17 órakor a BVSC együttesét fogadja a Tiszavirág Sportuszodában.

Barna Tamás: – Rendkívül parázs mérkőzést játszottunk, köszönjük a népes publikumnak a fantasztikus szurkolást. Köszönöm szépen Kiss Csabának, hogy mindenben segített és felkészített a távollétére, a Miskolc elleni meccset követően szinte összeköltöztünk három napra. A csapat is maximálisan betartotta a megbeszélt taktikát, gyönyörű győzelmet arattunk! 

Hangay Zoltán: – Győzni jöttünk Szegedre, de gyenge teljesítményt nyújtottunk. A második félidőben történt valami, mert ekkor görcsössé vált a játékunk, támadásban és védekezésben egyaránt sokat hibáztunk. Igazi rangadót vívtunk az eksztázisban küzdő Szegeddel, amely megérdemelten győzött le bennünket.