TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Megnehezítettük a BL-ben edződő OSC dolgát

 
20 okt 2022

Az E.ON OB I. második fordulójában Budapesten az OSC otthonában szerepeltünk. A Bajnokok Ligájában szereplő hazaiak dolgát megnehezítettük, szoros negyedeket játszottunk.

Genesys OSC Újbuda–Szegedi VE 18–10 (3–2, 5–4, 4–1, 6–3)
E.ON OB I., 2. forduló, Budapest, Nyéki uszoda, 400 néző. Vezette: Csanádi, Tóth I.
OSC:  Lévai – Manhercz K. 2,  Angyal 4,  Salamon F. 1, Aranyi M. 2, Vigvári V. 3, Burián 2. Csere:  Várnai, Dala D. 2,  Tóth M. 2,  Bundschuh, Szűcs M., Kondor Zalán. Vezetőedző: Varga Dániel
Szegedi VE:  Kovács K. – Boros 1,  Bóbis B. 3, Tóth Gy. 1,  Sánta 3,  Lakatos 2,  Vékony. Csere: Molnár D. (kapus), Leinweber,  Baj, Horváth Zs., Kasza, Pörge, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba
Gól – emberelőnyből:  8/3, ill. 10/4

A hazaiak szereztek vezetést, amire még kapitányunk, Sánta Dániel révén válaszolni tudtunk. Maradtunk az OSC közelében, az első negyed szorosan alakult, csak 3-2-re vezettek a hazaiak. A második nyolc perc OSC találattal indult, amire Bóbis Botond még válaszolt. Ezután azonban támadásban hibáztunk, ezt pedig a rutinos fővárosi gárda kihasználta, így a félidőben 8-6 volt a javukra.

A második félidőben még nagyobb sebességre kapcsolt az OSC, amit már nem bírtunk tartani, fokozatosan nőtt a különbség. Különösen a harmadik negyedet tolta meg a hazai gárda, az utolsóban ismét eredményesek voltunk, azonban ez arra volt elegendő, hogy komoly csatára késztessük a magyar bajnokság egyik élcsapatát. A vége 18-10-es vereség, folytatás szombaton 18 órakor a Vasas otthonában.

Varga Dániel: – Elégedett vagyok azzal, amit meg akartak csinálni a játékosok, és nagyjából azzal is, amit végül meg is csináltak. A Szeged jó partner volt csapatunk fejlesztésében, még akkor is, ha meglehetősen sok volt a középkezdés. Örülök, hogy sokan kijöttek az első mérkőzésünkre, próbálunk szintet lépni és egyre jobbak lenni.

Kiss Csaba: – Az OSC érvényesítette a papírformát. Szerettünk volna olyan mérkőzést játszani, hogy Varga Daninak utána ne kelljen itt maradnia edzést tartani – amíg bírtuk szuflával, tapadtunk az ellenfélre, de egészen más sebességgel vízilabdázott. A tíz lőtt góllal elégedett vagyok, viszont védekezésben sok butaságot csináltunk, bizonyos szituációkban későn reagáltunk.