TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Már az MK négyes döntőre hangolunk

 
05 nov 2012

Az elődöntőbe jutott férfi vízilabdacsapatok mindegyike úgy ítéli meg, hogy megnyerheti a 4. Theodora Magyar Kupát, amelyért a hétvégén szállnak medencébe a Komjádi uszodában.
A hétfői sajtótájékoztatón Gyöngyösi András, a Debrecen és Kovács István, az elődöntős rivális Szolnok vezetőedzője, illetve Földi László, a bajnoki címvédő Vasas, és Vincze Balázs, a tavalyi kupagyőztes Szeged, vagyis a szombati második párharc szereplőinek szakvezetője egyként azt hangoztatta, hogy bár természetesen tisztelik ellenfelüket, saját gárdájukat várják a vasárnapi döntőbe.
Martin György, a sportági szövetség elnöke elmondta, hogy a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést, az elődöntők vesztesei egyformán bronzérmesek lesznek. Kitért rá, hogy míg korábban általában a Szőnyi úti uszoda adott otthont a kupadöntőnek, az idén oda a katasztrófavédelmi előírások miatt legfeljebb hatszáz embert engedhetnének be, ezért választották a 2012-es helyszínnek a főváros legnagyobb uszodáját, a Komjádit, ahová ingyenes a belépés valamennyi mérkőzésre.
A tájékoztatón elhangzott, hogy ha a döntő négy negyed után is döntetlenre állna, kétszer három perc hosszabbítás következik, további egál esetén pedig büntetődobások határoznak a győztesről.
Kemény Dénes, a válogatott ez év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya arról a sajátosságról beszélt, hogy az idei négyes döntőben tíz és tizenöt között lesz a csapatokban szóhoz jutó idegenlégiósok száma. Ezt szakmai problémaként értékelte, egyúttal hangot adott annak a reményének, hogy a tendencia javulni fog. Vagyis – megfogalmazása szerint – bárki lesz is az utóda a válogatott kispadján, az többekkel is tud majd számolni a remélhetőleg fejlődő utánpótláskorú magyar vízilabdások közül, akik klubcsapataikban is mind nagyobb mértékben szorítanak majd helyet maguknak.
A férfiakhoz hasonlatosan a női pólósok is a 4. Theodora Magyar Kupáért játszanak, szintén a Komjádiban. A hölgyeknél ugyanakkor a Dunaújváros, a Szentes és a címvédő BVSC szakvezetői egybehangzóan a negyedik résztvevőt, a bajnok Egert említették toronymagas esélyesként, amely az ob I-es siker után – a pénteki elődöntőt követően – a vasárnapi fináléban története első hazai kupagyőzelmét szerezheti meg.
A kupa négyes döntőjének programja, férfiak, szombat, elődöntők:Debreceni VSE – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 16.30,   A-HÍD Szeged VE-TEVA-Vasas 18.15. Vasárnap, döntő: 12 óra.
Nők, péntek, elődöntők: Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors-ZF-Eger 18.30,  BVSC-Zugló-Hungerit-Szentesi VK 20. Vasárnap, döntő: 10.00