TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Manhercz Krisztián Triesztben

 
29 márc 2016

Benedek Tibor szövetségi kapitány kijelölte azt a 13 fős keretet, amellyel a férfi vízilabda-válogatott a vasárnap kezdődő trieszti olimpiai kvalifikációs tornán szerepel. Az Európa-bajnokság után újra lehetőséget kap a ContiTech Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián. A 16-os keretből Lévai Márton, Bátori Bence és Bedő Krisztián marad ezúttal itthon.

– A kapásoldalon talán most voltam a legnehezebb helyzetben. Varga Dénest leszámítva Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Bátori Bence közel azonos teljesítményt nyújtott a közös edzéseken, míg Bátori Bence a klubjában talán még jobban játszott. Ugyanakkor engem leginkább a válogatottban nyújtottak érdekelnek, ennek megfelelően hoztam most meg ezt a döntést – jelentette ki a szakvezető. – Mindhárman ott voltak az Európa-bajnokságon, Zalánki Gergő nem. Őt szeretném megnézni, mire képes ebben a fokozott téthelyzetben, kíváncsi vagyok arra, mennyit tud fejlődni a sorozatterhelés alatt, ezért utazik ő is a csapattal – mondta Benedek Tibor, hozzátéve, még nincs itt az ideje a riói csapatról beszélni, hiszen még nincs ott a válogatott. – Jelen pillanatban ez a csapat kapta meg a bizalmat a riói kvóta kiharcolására, nyilván most ezekben a játékosokban bízom leginkább – közölte a kapitány.

A 12 csapatos olaszországi viadalon a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel egy csoportban, az első négy helyezett jut majd a negyeddöntőbe, amelynek győztesei kivívják a riói indulást.

A magyar válogatott 13 fős kerete, kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC). Mezőnyjátékosok: Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnok), Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo).