TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás túl az edzőtáboron

 
09 jan 2017

A magyar férfi vízilabda-válogatott először dolgozott együtt új szövetségi kapitányával, Märcz Tamással, aki a ContiTech Szeged Diapolo két játékosának, Manhercz Krisztiánnak és Sedlmayer Tamásnak is esélyt adott a szolnoki edzőtáborban. Mindketten kiadták magukból a maximumot, élményként élték meg a fiatalítási hullámot, és most négy hétig izgulhatnak.

Manhercz Krisztián meghívója papírforma volt, de Sedlmayer Tamás kipróbálása kellemes meglepetés a ContiTech Szeged Diapolo szurkolóinak, így a férfi vízilabda-válogatott bő keretének szolnoki edzőtáboráról utóbbi játékost kérdeztük először. Szerényen nyilatkozott, így rögtön az új szövetségi kapitányt, Märcz Tamás idéznénk, aki szerint mindenki rászolgált a meghívásra. És akkor most jöjjön a kétszeresen boldog játékos, hiszen a válogatottba kerülés mellett hétvégén 22. születésnapját is ünnepelte.

– Vittem is harminc szelet süteményt a csapatnak, azzal egyből megkedvelt mindenki – mondta mosolyogva Sedlmayer Tamás, majd komolyabban is elemezte a hétvégét. – Nehezítő körülmény volt a nagyon hideg víz, csak az utolsó edzésen volt a megszokott hőmérséklete. Negatívumból más nem akadt, mert nagyon jól éreztem magam, a fiúk befogadtak, és szerintem sikerült kihozni magamból mindent. Meglátom, hogy mire lesz elég, egyelőre nem esett szó arról, hogy ki kap lehetőséget a Volvo-kupán, addig izgulhatunk. Nagyon elfáradtam, de kellemesen, óriási élmény egy ilyen csapatban játszani, a megszokottnál még pontosabb és még gyorsabb ilyenkor a játék – zárta a beszélgetést Sedlmayer.
Manhercz Krisztián felnőttként már Európa-bajnoki bronzérmes, a riói olimpián is szerepelt a válogatottban, de a kapitány miatt számára is új élmény volt a szolnoki összetartás.

– Bár nem most próbáltunk ki minden egyes taktikai újítást, de azt mondhatom, hogy tetszett a hétvégén kijelölt irány. A váltás pedig olyan értelemben észrevehetetlen volt, hogy ugyanolyan összhangban dolgoztunk a stábbal, mint korábban – mesélte tapasztalatait a Manó becenevű játékos. – A hétvége inkább egy felmérés volt, ahol több fiatal bizonyíthatott. Épp azt beszéltük a fiatalabbakkal, hogy számunkra pont azért volt különösen nagy élmény ez a hétvége, mert a 2015-ös U20-as világbajnoki keretből öten is itt voltunk. Mindenki megmutatta, hogy a felnőttek között is helye van. Az idősebbek is, a szegedi származású Török Béla is kiválóan játszott. Mindenkinek azonos esélye lesz a Volvo-kupára is meghívót kapni – véli Manhercz.

Forrás: Délmagyarország (Papós Tamás)