TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Legyőzött bennünket a Fradi

 
17 dec 2022

 

Az év utolsó meccsén nyert a jobb, az erősebb. A Ferencváros legyőzött bennünket.

Szegedi VE–Ferencváros 7–20 (2–5, 2–3, 2–5, 1–7)
Férfi vízilabda OB I., 7. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 500 néző. Vezette: Bereczki, Csanádi.
Szegedi VE: Kovács K. – Sánta, Tóth Gy. 1, Bóbis, Lakatos 1, Baj, Kürti 3. Csere: Molnár D. (kapus), Kardos 1, Horváth Zs., Leinweber, Kasza 1, Molnár H., Pörge. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Ferencváros: Szakonyi – Vadovics 1, Fekete G. 2, Vigvári Ve. 1, Német, Jansik Sz. 2, Nagy Á. 5. Csere: Pohl, Merkulov 1, Zeman 1, Ubovics 4, Varga B. 1, Damonte 2. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/6.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Lakatos, ill. Varga B.

Az év utolsó bajnoki-mérkőzésén fogadtuk a Ferencváros csapatát. A zöld-fehérek szereztek vezetést, Kürti Dominik révén viszont gyorsan egyenlítettünk. Ezután magasabb fokozatra kapcsolt a Fradi, 4-1-re elhúzott. Kasza Dániel centerből volt eredményes, azonban a vendégek szereztek még egy gólt, így 5-2-re vezettek nyolc perc után.

Remekül indult a második negyed. 5-4-re jöttünk fel. Kürti Dominik, majd Tóth Gyula szerzett gólt, egyből meg is jött a népes szurkolósereg hangja. Ismét megrázta magát a friss Magyar kupagyőztes, zsinórban négy gólt szereztek, így a félidőben 8-4 volt a javukra. Két fővárosi találat után Kürti Dominik büntetőből volt eredményes, ekkor 5-10-et  mutatott a Tiszavirág Sportuszoda eredményjelzője. A Fradi nem vett vissza a tempóból, mi pedig sok-sok fiatallal a sorainkban hiába küzdöttünk, a különbség egyre nőtt a két csapat között. Ebben a negyedben még Kardos Alexander révén voltunk eredményesek, 6-13.

Az utolsó negyed is hasonló koreográfia szerint zajlott. A zöld-fehérek nagy tempóban játszottak, gólokat szereztek, így a végén magabiztosan nyertek, és szerezték meg a 3 pontot: