TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Kiss Csaba: a szurkolóink óriási pluszt tudnak adni

 
27 jan 2022

Csapatunk szombaton 17.30-kor az E.ON férfi vízilabda OB I-ben a PannErgy-Miskolc együttesét fogadja a Tiszavirág Sportuszodában. Egész héten keményen készültünk, szeretnénk az év első hazai meccsét győzelemmel zárni. Kiss Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

– Nagyon kellett már a ilyen győzelem. Hogyan értékelted a Szentes elleni sikert?

– Teljes erővel készültünk a Szentes elleni meccsre. A megyei derbi mindig különleges atmoszférájú találkozónak számít attól függetlenül, hogy a csapatok hol helyezkednek el a tabellán. Egész héten koncentráltak voltak a fiúk, nagyon örülök annak, hogy magabiztosan tudtunk nyerni. Fontosak az idegenben szerzett pontok. Az pedig külön öröm, hogy túl vagyunk egy olyan párharcon, amelyben oda-vissza meg tudtunk verni egy ellenfelet. Remélem, idén lesz ebből még több.

– Mi tetszett igazán a derbin?

– A lendület! Az első negyedtől kezdve nagy iramot diktáltunk, tudtuk, hogy a Szentes inkább lassítani szeretné a játékot, de azzal, hogy mi egészen más sebességgel kezdtük a meccset, és el tudunk húzni 4-1-re, adott egy olyan alapot az egész összecsapásra, amelyből idézőjelben értve kényelmesen tudtunk vízilabdázni, és okosan tartottuk az eredményt.

– Könnyebb volt elindítani a hetet?

– Nagyobb kedvvel jöttek le a játékosok az első edzésre. Ők is érzik, hogy egy győzelemből lehet építkezni a következő hétre. Örülök, hogy mosolygós arcokat láttam, remélem, sok ilyen hétfőnk lesz.

– Jó ránézni a medencére! Végre népes a keret!

– Szerencsés helyzet, boldog vagyok, hogy ilyen sokan vagyunk, főként annak tudatában, hogy két héttel ezelőtt még csak négy játékos úszkált. Valóban most úgy néz ki az egész, mint egy teli akvárium, örülök neki, és reménykedem, hogy elkerülnek a sérülések és betegségek bennünket.

– Újabb fontos állomás következik szombaton, itthon a Miskolc ellen. Mire számítasz?

– Nehéz csatára, hiszen az ősszel sikerült nyernünk Miskolcon, nyilván nyomott hagyott ez az ellenfél játékosaiban. Arra számítok, hogy nagy elánnal játszanak majd ellenünk, és el akarják vinni a pontokat. Kemény csata lesz, de bízom abban, hogy azokkal a csapatokkal szemben, amelyek ellen idegenben is tudtunk nyerni, azok ellen hazai pályán is érvényesítjük, hogy jobb csapat vagyunk.

– A szurkolókra nagy szükség lesz az év első hazai meccsén!

– Játékosként akkor éreztem magam a legjobban, ha népes publikum előtt játszhattunk. Remélem, egyre többen jönnek el majd hozzánk is, mert ez a játékosok számára óriási pluszt tud adni, a holtpontokon át tudja lendíteni a csapatot. Én mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjön ki, mi pedig ez szeretnénk meghálálni.