TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Kiss Csaba: a megyei derbinek mindig különleges hangulata van

 
24 szept 2021

Szombaton 15.30-kor megkezdődik számunkra is 2021-2022-es E.ON OB I-es szezon. Megyei derbivel nyitunk, a Metalcom Szentes együttesét fogadjuk a Tiszavirág Sportuszodában. Végre nézők előtt. A rangadóra a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók ingyen jöhetnek be. Csapatunk izgalommal várja a meccset. Vezetőedzőnkkel, Kiss Csabával beszélgettünk.

– Mindig különleges dolog a megyei derbi, a Szeged-Szentes póló párharc. Varázsa van ennek a rangadónak?

– Természetesen ennek a párharcnak mindig van egy pikantériája. Amikor elhangzik a derbi szó, akkor az embereknek általában az ugrik be, hogy öldöklő küzdelem, komoly csata várható. Én is erre számítok, hiszen a két csapat között mindig is volt egy rivalizálás, és ez így is marad még nagyon sokáig. Igazi különlegessége ennek a rangadónak, hogy számunkra ez lesz az első bajnoki ebben az idényben. Szeretnénk itthon jól rajtolni és ez, hogy a Szentes ellen történhet meg, az ad egy különleges motivációt is. Az új játékosok, és akik nem tősgyökeres szegediek, azok is átérzik ennek a meccsnek a jelentőségét, így komoly, nagy csata lesz.

– Azért emeljük ki, hogy a két klub nagyon jó kapcsolatot ápol!

– Pontosan így van, a két város közelsége miatt nemcsak a mérkőzéseken, hanem edzéseken, edzőmeccseken is találkozunk. És vannak olyan játékosok mindkét oldalon, akik megfordultak mind a két klubban. Azért nem az a klasszikus rivalizálás van, mint egy-egy nagy futball derbin. A rivalizálás nálunk szigorúan a mérkőzésre vonatkozik. Ha azt nézem, akkor a klubvezetés, a szakmai stáb és a játékosok is baráti viszonyt ápolnak egymással, és nagyon jó dolog. 

– Pozitív töltést kaptál az U17-es Európa-bajnokságon, a magyar válogatott a vezetéseddel a harmadik lett. Ez jó hatással van a szegedi munkádra?

– Abszolút! Nagyon vártam már, hogy jöhessek, hosszú volt a nyár. A srácok között már feltöltődtem, pedig fáradtan érkeztem vissza. Jó velük lenni, dolgozni. Örülök, hogy segítőm, Barna Tamás segítségével sikerült lehozni a nyarat, sikerült elvégezni azt a munkát, amit szerettem volna.

– Mit láttál a héten a srácokon?

– Megfelelő állapotban vannak, nagyon várják már, hogy meccset játszhassanak. Hatalmas a meccséhségük, ami mindenképpen jó hír. Reméljük, hogy ez jó és eredményes játékkal párosul majd. Most viszont még nem az fontos, hogy sziporkázzunk, hanem, hogy sikerüljön begyűjteni a három pontot. Egy jó rajt megtudja határozni egy csapat eredményességét.

– Mi lehet a döntő a megyei derbin?

– Nehéz ezt megmondani, mert a két csapat ismeri egymást, nagy meglepetéssel már senki sem szolgál. Nem számítok száguldozó játékosokra, és pezsgő vízre, inkább egy nagy ütközetre. Dönthet a kapusteljesítmény, az emberelőny kihasználtság.

– És dönthet egy nagyon jó szurkolótábor is!

–  Nagyon sokat tudnak nekünk segíteni! Nézők nélkül szörnyű volt játszani, világéletemben nagyon szerettem, ha buzdítanak bennünket, de azt is, ha az ellenfelünket, ez nagy motiváló erő volt. Nekünk, a szegedi vízilabdának mindig erőssége volt, hogy komoly szurkolótáborral rendelkezzünk. Fantasztikus közönségünk nemegyszer segített, hogy pontot, pontokat szerezzünk akár egy-egy komoly csapat ellen is. Most reális lehet a győzelmünk, de ez a hozzáértő és lelkes publikumunk van, így bízom benne, hogy sokan lesznek a lelátón szombaton is.