TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Kiestünk az OB I-ből

 
17 máj 2018

Szomorú nap lett május 16. A szegedi vízilabdacsapat 1999 után búcsúzott a legjobbaktól, az OB I-től. Az UVSE 2:0-ra megnyerte a párharcot ellenünk. A vendégek kezdtek jobban, az első negyed után 3-0-ra léptek el. A 15 éves Lakatos Soma gólja után – ez volt élete első találata az OB I-ben – sikerült 4-3-re felzárkóznunk, azonban csak ennyi sikerült ezen a meccsen. A vége sima vendég győzelem, búcsú a legjobbaktól.

ContiTech Szeged–UV SE6–13 (0–3, 3–2, 2–6, 1–2)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 15. helyért, 2. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportuszoda,
150 néző. Vezette: Székely, Bene.
ContiTech Szeged: Molnár (7 védés) – Sikter, Korbán 1, Irmes 1, Szilvasán P. 1, Fodor, Farkas. Csere: Leposa (kapus, 3 védés), Szepes, Zsigri, LAKATOS 2, Micskics, BÖRCSÖK 1, MEKKEL. Vezetőedző: Varga Péter.
UVSE: Laboncz (13 védés) – Korényi 1, Major, KERESZTÚRI 2, Baksa, Tóth 1, VOGEL 2. Csere: Knézy 2, Rábavölgyi, KORBÁCS 2, DALA 2, Szentesi, Vigvári 1. Vezetőedző: Németh Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 7/4.
Kipontozódott: Major.
Kiállítva – cserével végleg: Fodor.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UVSE javára.

Varga Péter: – Játszottam abban a csapatban, amely 1999-ben kiesett az élvonalból, de egy év múlva újra OB I-esek voltunk, azóta pedig egy felfelé ívelő történetet írtunk a szegedi vízilabda életében. Nehéz bármit is mondani, mert sok összetevője van a kiesésnek. Nemcsak ez a meccs, az egész szezon megviselt. A legjobban az akarat és a küzdés hiánya bánt, ezt nem tudom feldolgozni. Az én felelősségem is, hogy idáig jutottunk, most át kell gondolni, hogy mi történjen a klubnál.