TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Két horvát, és egy olasz ellenfelünk lesz

 
05 okt 2015

Forrás: mvlsz.hu

A belgrádi Európa-bajnoki sorsoláson a LEN vezetői a férfi Euro Kupa további menetrendjét is közölték. Eszerint a két csoport négy-négy továbbjutóját úgy tették össze, hogy az első és negyedik helyezettekhez teszik hozzá a másik csoport második és harmadik helyezettjét, és fordítva. Igen ám, de aztán mégsem így lett, a LEN hivatalos oldala szerint az 1-3. és a 2-4. helyzetteket tették egybe. A két helyszínre is fény derült: Nápoly és Split lesz a házigazda.

Nézzük a két csoport végeredményét:
A csoport, Budapest:
1. Ferencváros, 2. Szeged, 3. Acquachiara (olasz), 4. Jadran Split (horvát)
B csoport, Split: 1. Mornar Split (horvát) 12 pont, 2. Kazany (orosz) 12 pont, 3. Canottieri Napoli (olasz) 9 pont, 4. Kirishi (orosz) 9 pont

Végül így alakul a 2. selejtezőkör (2015. október 16-18.) beosztása

C csoport, Nápoly: Ferencváros, Kazany, Acquachiara (rendező), Kirishi

D csoport, Split: Mornar Split, Szeged, Canottieri Napoli, Jadran Split (rendező)

– Úgy gondolom, hogy sikerül kiharcolni a továbbjutást, ebből a csoportból tovább kell lépnünk. Egerben szeretnénk egy szoros meccset játszani, ez a célunk, és erre minden esélyünk meg is lesz – nyilatkozta Meixner Marcell, a Szeged Diapolo kapusa.

A két négyes csoportban továbbra is tornarendszerben játszanak, kérdés, kik lesznek a házigazdák. Mindkét csoportból két-két csapat jut tovább, ahol csatlakozik a mezőnyhöz a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőjét elveszítő négy együttes.