TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Juhász Zsolt: a távozóknak köszönünk mindent!

 
12 máj 2021

Véget ért az E.ON férfi vízilabda OB I. Csapatunk hét győzelemmel, három döntetlennel és húsz vereséggel a biztos bennmaradást érő 13. helyen végzett. A keret a hónap végéig edzésben marad, majd júliusban lát munkához, kezdi meg a felkészülést. A csapatmenedzserrel, Juhász Zsolttal beszélgettünk.

Mennyire elégedett a 13. hellyel?

– Kezdjük azzal, hogy ez mindenkinek furcsa és nagyon nehéz szezon volt. A koronavírus-járvány miatt a legfontosabb talán az, hogy végigment a bajnokság. A betegség minket sem került el, és pont abban az időszakban ért el bennünket, amikor jó formában játszottunk, és fontos meccsek vártak ránk. A BENU Magyar Kupában a 9. helyen végeztünk, éppen ezért gondolom úgy, ha minden ideálisan alakul, akkor előrébb végezhettünk volna a tabellán. De a sportban nincsen ha, voltak jó meccseink, és el kell ismerni, hogy akadt több olyan is, amelyet mi rontottunk el. A lényeg, hogy a következő szezonban is a legjobbak között szerepelhetünk, a szegedi férfi vízilabda ott van az első osztályban, egy olyan létesítményben, amely ma Magyarországon az egyik legmodernebb.

Szabó Zoltán vezetőedző két éven keresztül irányította a csapatot, a nyáron Kiss Csaba veszi át tőle a munkát.

– Nagyon köszönjük az elmúlt 2 évet Zolinak. Mindkét idényben elértük a minimális célunkat, a bent maradást. Legnagyobb eredménynek az idei évben mégis azt tartom, hogy Sánta Dani bemutatkozott a válogatottban és azt, hogy 20 szegedi fiatal mutatkozott be az OB I-ben, és ők bizonyították, hogy lehet rájuk támaszkodni. Ez egyedülálló, azt gondolom. Ez lesz a célunk Kiss Csabával is. Fontos, hogy a csapathoz kötődő emberek vegyék körül a Szegedi VE-t. Ez igaz a Szegedi Vízipóló Sulira is, ahol kiváló szakmai folyik, tehetségekben nincs hiány és a szakmai stábot szintén egykori játékosaink alkotják. Csaba nagyszerű vízilabdás volt, biztosak vagyunk abban, hogy azt a mentalitást, amelyet ő képvisel, a parton is megvalósítja, így jó kezekbe kerül a 2021-2022-es idényben az SZVE.

Lesznek változások?

– Igen! Kicsit átalakulunk! Távozik Palotás Gergely, Farkas Kristóf, Somlai Tamás, Börcsök Milán, míg Kiss Csaba befejezi az aktív játékot. Nagy-nagy köszönet jár mindenkinek, hiszen ebben a nehéz időszakban is mindent megtettek a sikerünkért. Sok sikert kívánunk nekik! Egyelőre még nem tudok új nevekkel szolgálni, de jól állnak a dolgaink, így hamarosan jelentkezünk. Fiatal, tehetséges magyar pólósokkal vagyunk kapcsolatban, akik maximálisan bele illenek abba a koncepcióba, amelyet mi, a Szegedi VE képvisel.