TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Jól kezdtünk a Vasas ellen, a végére elfogytunk

 
28 szept 2023

Remek első félidővel rukkolt elő fiatal csapatunk a Vasas elleni hazai meccsen. Szoros csatára kényszerítettük a nemzetközi porondon is remeklő ellenfelünket, akinek a soraiban ott volt klubunk saját nevelésű játékosa, Lakatos Soma. A harmadik és negyedik negyedre elfogytunk, a nagy iramot diktáló Vasassal nem tudtunk lépést tartani, így magabiztosan, 18-7-re megnyerték a meccset.

Folytatás szombaton, méghozzá tévésmeccsen! 16.30-kor a Honvéd vendégei leszünk, a bajnokinkat az M4 Sport élőben közvetíti.

Zue.hu Szegedi VE–A-Híd Vasas Plaket 8–17 (3–5, 2–2, 1–5, 2–5)
E. ON férfi vízilabda OB I., 3. forduló. Szeged, Tiszavirág sportuszoda, 150 néző. Vezette: Kevi, Csanádi.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Bóbis 1, Klár, Kürti, Leinweber 3, Sziládi 2, Horváth V. Csere: Pörge, Tóth Gy. 2, Nagy M., Horváth Zs. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Vasas: Lévai – Rasovics 1, Dedovics 1, Dala 1, Burián 3, Bátori 2, Batizi 1. Csere: Konarik 3, Bedő 2, Lakatos 1, Sélley-Rauscher 2, Randjelovics. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 5/3.
Ötméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kipontozódott: Kürti (31.), ill. Lakatos (24.), Dala (30.)

Kiss Csaba, a Szeged vezetőedzője: – Emocionális meccs volt, Soma visszatérése miatt is. Gratulálok a Vasasnak, amely csapatként is nagyon jól működik, nem vagyok mérges a csapatomra, mert ameddig bírtuk szuflával, mentünk utána. Négygólos hátrányban kihagytunk egy emberelőnyt, utána egy picit megreccsentünk, utána nem tudtunk úgy koncentrálni, mint előtte. Sokat hibáztunk, de a második félidőben fizikálisan felőrölt bennünket a Vasas. Ebből a meccsből is rengeteget tanultunk, nagyon elfáradtunk, remélem, a Honvéd elleni meccsre tudunk regenerálódni. 

Leinweber Olivér, a Szeged játékosa: – Gratulálok a Vasasnak, és sok sikert kívánok nekik! A félidőig bírtuk erővel, a végére kinyílt a meccs. Somát elég jól ismertem, most sem játszott rosszul. Képzett csapat ellen játszottunk ma, a védekezésünk széthullott a végére. 

Szlobodan Nikics, a Vasas vezetőedzője: – Az első két negyedben nem jól játszottunk támadásban, a harmadik negyedtől viszont jól működött a játékunk. Gratulálok a Szegednek, mert jól játszott az első félidőben, ez a fiatal csapat jól teszi a dolgát! Decemberig szerda-szombat ritmusban játszunk, koncentrálnunk kell a folytatásban is, de jól dolgoznak a srácok. 

Lakatos Soma, a Vasas játékosa: – Fura érzés volt a medence másik oldalán bemelegíteni. Összességében örülök, hogy sikerült nyernünk, hiszen az Eurokupa után sosem egyszerű visszatérni a bajnokságba. A kezdésünk álmos volt, de minden ilyen nagy arányú győzelemre szükségünk van.