TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Jobb volt az OSC, remek második félidőt produkáltunk

 
29 szept 2021

Érvényesült a papírforma, legyőzött bennünket az esélyes OSC ÚJBUDA. A vendégek 14-7-re nyertek ellenünk a Tiszavirág Sportuszodában.

Szegedi VE–OSC 7–14 (0–5, 2–4, 3–2, 2–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 1. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Kenéz, Petik.
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta 1, Kardos 1, Bóbis 2, Boros, Vékony, Lakatos 2. Csere: Gyapjas B. (kapus), Tóth Gy., Mekkel, Baj, Horváth Zs., Kürti 1, Hajdu. Vezetőedző: Kiss Csaba.
OSC: Lévai – Várnai 1, Salamon, Csacsovszky E. 2, Vigvári Vi. 3, Burián 4, Hárai 1. Csere: Dévai (kapus), Sziládi, Manhercz K. 1, Dala, Kondor 1, Bundschuh, Aranyi 1. Vezetőedző: Varga Dániel.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 10/5.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Horváth Zs.

Hihetetlen tempóban kezdett az OSC ÚJBUDA, pillanatok alatt vezetéshez jutottak, az első nyolc percben hatalmas iramot diktáltak, amit mi nem tudtunk felvenni. A védekezésünk nem működött, így a vendégek 5-0-ra léptek el. A második negyedben már felébredtünk, Sánta Dániel és Lakatos Soma révén gólt is szereztünk, így sikerült szépítenünk.

A második félidőben kimondottan jól játszottunk, többször is az OSC kapujába találtunk, voltak remek akcióink, a védekezésünk is hatékonyabb volt, így ezt a játékrészt döntetlenre hoztuk. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, hiszen a tavalyi ezüstérmes ellen kellett harcba szállni, de így is végül szoros meccset játszottunk.

Legközelebb október 5-én (szerda) 12.30-kor ismét a Tiszavirág Sportuszodában játszunk, ekkor a Szolnok lesz majd az ellenfelünk.

Kiss Csaba: – Kétfajta forgatókönyv volt a fejemben. Az egyik, hogy hozza magával az OSC a hétvégi sebességét, vagy olyan, amelyik csak túl akar lenni a mai meccsen és fejben nincs itt. Előbbit kaptuk, ezt nem tudtuk lekövetni, hamar nagy különbség alakult ki a javukra. Mindenképpen pozitívum, hogy 2–9 után nem csuklottunk össze a klasszis játékosok ellen. Természetesen nekünk nem az OSC ellen kell megszerezni azokat a pontokat, amelyek a végelszámolásnál fontosak, hanem a középmezőny csapatai ellen.