TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Jansik Szilárdnak Szegeden át vezetett az út az olimpiáig

 
03 júl 2021

Egykor minket erősített. Fiatalon szerepelt a Szeged Beton csapatában. Magyar Kupa-győztes lett velünk, most pedig a tokiói olimpiára készül. Ő nem más, mint Jansik Szilárd. Vele beszélgettünk, természetesen felidéztük a szegedi emlékeket.

– Nagyon büszkék vagyunk rád, hogy az olimpiára utazó magyar csapat tagja vagy. Mit éreztél, amikor ezt megtudtad?

– Remek érzés volt, amikor megtudtam, hogy ott vagyok az utazó tizenháromban. Amint hazaértem a kerethirdetés után, végigpergett bennem az elmúlt 20 év munkája és tudatosult, hogy mennyire megérte a sok munka. De ezzel csak az álmom fele teljesült, hiszen jól akarok játszani, és győzteskén szeretnénk hazatérni Tokióból!

– Nagyon fiatalon, a KSI utánpótlásból éppen kiöregedtél és ezután igazoltál Szegedre. Magyar Kupát nyertünk abban az évben. Hogyan emlékszel erre az időszakra?

– Az első profi évemet Szegeden töltöttem és visszagondolva nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy a Szeged Betonba igazoltam. Lehet azt mondani, hogy csikóként érkeztem és csak kapkodtam a fejem, hogy hirtelen olimpiai- és világbajnok csapattársak vesznek körül. Nagyon sokat tanultam az idősebb játékosoktól és megtapasztaltam, hogy hiába számítottam az egyik legjobb utánpótlás játékosnak, mégis mekkora hiányosságaim voltak akkor még ahhoz, hogy a legmagasabb szinten játsszak. Szegedhez fűződik az első megnyert felnőtt aranyérmem, egy nagyon emlékezetes estén hódítottuk el a Magyar Kupát a rendkívül erős Szolnok ellen. Mindez ráadásul a saját uszodaavatójukon történt, és emlékszem, hogy óriási boldogság volt bennem akkor. Szeged fontos állomása a karrieremnek, a klub sokat segített a további fejlődésemben. A Fradi is itt figyelt fel rám. Mindig pozitívan gondolok a Szegeden eltöltött szezonomra és még most is sokat nosztalgiázunk az akkori csapattársakkal erről az időszakról.

Szilárd, nagyon sok sikert kívánunk neked. Váltsd valóra álmaidat! Hajrá, magyarok!

– Köszönöm szépen, mindent megteszünk!!!”