TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A Honvéd ellen csatázunk a Magyar Kupában

 
08 nov 2016

A ContiTech Szeged Diapolo játékosai hétfőn megérdemelt pihenőjüket töltötték a Debrecenben aratott siker (5–9) után, de így is volt miért izgulniuk. A férfi vízilabda magyar kupában ugyanis a negyeddöntő párosításáról döntöttek, méghozzá vaksorsolással, így akár a világválogatottal felérő Szolnok vagy a címvédő Eger is juthatott volna ellenfélül.

Szerencsére nem így lett, hiszen a bajnokot a szegediek nagy ellenfele, a Fradi kapta, míg az Egerrel a Miskolcnak kell megküzdenie – mindkét párosítás végkimenetelében biztosak lehetünk, ahogy az OSC és a BVSC csatája sem tűnik izgalmasnak, előbbi a favorit.

Egy kiélezett derbire lehet tehát számítani, a ContiTech Szeged Diapolo ellenfele ugyanis a Honvéd lesz.

– Örülünk ennek a sorsolásnak, hiszen olyan ellenfelet kaptunk, amellyel szemben reális esélyünk van a négyes döntőbe kerülni – kezdte a sorsolás értékelését Sánta Dániel. – Minden erőnkre szükség lesz a továbbjutáshoz, épp ezért nagyon jól jön az e heti bajnoki szünet, és a kétnapos pihenő, amit kaptunk. A párommal kirándultam a hétvégén, feltöltődve várom a kihívásokat. Óvatosnak kell lennünk, egy pillanatra sem engedhetünk majd ki, hiszen a Honvéd megerősödött, köszönhetően Szivós Márton és Decker Attilaérkezésének – mondta a szegediek centere.

Sánta Dániel persze mosolyogva hozzátette, hogy a Honvédtól pont a Szeged csábította el Illés Sándort.

– Ez persze nem lesz döntő, szerintem ebben a párharcban a napi forma lesz a legfontosabb. Épp ezért nem örülünk, hogy a mindent eldöntő visszavágó idegenben lesz – mondta Sánta.

Az odavágókat november 26-án, a visszavágókat pedig december 2-án és 3-án rendezik.