TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A-Híd Szeged VE-Pécs 15-9 – győzelemmel kezdtük az évet

 
10 jan 2014

Magabiztos győzelemmel kezdte 2014-et az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. Vincze Balázs együttese hazai környezetben a Pécs ellen diadalmaskodott.

„Szeged! Szeged” – kiáltással kezdődött 2014 első férfi vízilabda bajnoki-mérkőzése az újszegedi sportuszodában. Előbb a háromszoros magyar kupagyőztes szegedi játékosok a fogadalomtétel után ordították a világba, majd az ismét népes B-közép dobverés közepette biztatta a csapatot.
A meccskezdésbe bealudt a Szeged, Hoppál értékesítette az ötméterest, Decker elhibázta a hazai előnyt, majd Csacsovszky a világ második legjobb játékosának – Varga Dénes lett az első – Nagy Viktornak a kapujába talált, 0-2. Egy megúszás után Juhász szerezte az év első Tisza-parti gólját, de sokáig nem sikerült egyenlíteni, mert az ex-szegedi, Barát Ferenc a pécsi kapuban bravúrt bravúrra halmozott. Kiss Csaba addig lóbált, míg Barát már elsüllyedt, végre egyenlített a Szeged, 2-2. Szivós Márton révén végre a hazaiknál volt az előny, jól indult a 3. negyed. Müller azonban gyorsan válaszolt. Alig telt el az egyenlítő gól után 4 másodperc, egy szép figura révén Sánta remek gólt szerzett, 4-3. Hegedüs akkora gólt szerzett, hogy a kapufáról lepattanó labda „kilyukasztotta” a vizet. Végre! – szóltak a drukkerek, kettő lett közte, 5-3.

A 3. negyed: előbb Tóth Márton kihagyott egy ötméterest, majd Jansik Szilárd totál ziccerben addig csinálta a lövőcselt 3 méterre a kaputól, hogy elhibázta a tuti helyzetet. Jött is büntetés, szerencsére egy gyönyörű figura után Decker Ádám visszaállította a kétgólos különbséget, 6-4. Barát félelmetes formában védett, rendesen felszívta magát. Érthető volt, hiszen ki ellen, ha nem a volt csapata ellen játsszon a legjobban. Jött Szivós, csudagólt jegyzett, Hegedüs zseniális átadását a levegőből behúzva tette a kapuba. Szivós igazi profi, a hátán vitte a csapatát, és lendítette át a holt ponton a társakat. 7-5 után jött egy 3-0-ás szegedi roham, máris sima lett a meccs: 10-5.
Egy gól ott, egy gól itt. Így kezdődött az utolsó 8 perc. Szivós nagy kedvvel játszott, a 27. percben már a 4. találatát szerezte: 12-6. A nap gólja Kiss Csabáé volt. A balkezes játékos előbb kinézett a nézőkre, majd a felsőbe bombázott. A vége igazi örömjáték volt, sima, magabiztos győzelemmel kezdett az A-Híd: 15-9.

Mérkőzés