TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Hetedik helyen végzett a ContiTech Szeged Diapolo

 
05 máj 2017

A ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata a Vasas elleni párharc második, idegenbeli mérkőzését is megnyerte. Az izgalmas találkozón aratott 10-9-es sikerrel a Varga-legénység 7. helyen zárta az OB I-es szezont.

Vasas–ContiTech Szeged Diapolo 9–10 (2–2, 1–2, 4–3, 2–3)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 7. helyért, 2. mérkőzés. Budapest, 200 néző. Vezette: Mucskai, Bereczki.
Vasas: Jónás (9 védés) – Bóbis 1, Mészáros, Lindhout 1, NJEGOVAN, Takács 1, STEINMETZ 1. Csere: Bencz 1, Koopman, Böröczky, SIMON 3, Marnitz 1. Vezetőedző: Földi László.
ContiTech Szeged Diapolo: MEIXNER (14 védés) – SÁNTA 2, SEDLMAYER 2, KISS CS. 2, Manhercz Á. 1, Chilkó, ILLÉS 2. Csere: Pellei, Zsigri, Vukicsevics, Nagy M. 1. Vezetőedző: Varga Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 13/7.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Börörczky, ill. Chilkó.

Nem akarunk több meccset – ez volt a jelszó a ContiTech Szeged Diapolo bajnokija előtt, legalábbis a Tisza-partiak számára. A Vasas ugyanis nagyon szerette volna folytatni a férfi vízilabda OB I hetedik helyéért zajló párharcot, amely az egyik fél második győzelméig tart. Az első meccs alapján inkább a zárásra láttunk esélyt, hiszen a Varga-legénység szombaton imponáló magabiztossággal győzte le 11–7-re a fővárosiakat. Ezúttal Budapesten néztek szembe a felek, egyaránt tartalékosan, sérülésekkel küzdve.

A szegediek Palotás és Basara mellett az olimpián is szereplő válogatott tehetség, Manhercz Krisztián játékára sem tudtak számítani. Az első találkozón ez nem okozott gondot, és úgy tűnt, most sem lesz baj, ugyanis az első három percben Sánta Dániel két gyors góllal jelezte: nyerni jött a Szeged.
Ezután viszont nem az jött, amire számítottunk, az előny tartása és növelése helyett a Vasas egyenlített és parázs csata alakult ki, hol az egyik, hol a másik fél vezetésével. Simon remekelt a hazai oldalon, a folytatásban Kiss Csaba volt a vendégek vezére, és az utolsó negyedet 7–7-es döntetlennel vártuk. Aztán egy perc kellett Bóbisnak, hogy vezetést szerezzen a Vasasnak, de csupán ennyi öröme volt, mert a folytatásban már azt kaptuk, amit vártunk. A február óta hétvégén első sikerét begyűjtő szegediek újra magabiztos énjüket mutatták, és amikor kellett, villantak: Manhecz Ádám egyenlített, Sedlmayer vezetést szerzett, a 61 százalékos hatékonysággal védő Meixner büntetőt hárított, Illés pedig növelte az előnyt.
Aztán 9–10-nél megint lehetett izgulni, de a maradék három percben egyetlen lövést engedélyezett a Szeged, azt is védte Meixner, így maradt az eredmény, az egygólos sikerrel pedig a ContiTech Szeged Diapolo 7. helyen zárta az OB I-es szezont.

Varga Péter: – Remek meccs volt, a Vasas ugyanis nagyon felszívta magát. Nem mondanám, hogy mi jól játszottunk, inkább a szívünk vitt előre minket. Olykor becsúszott egy-egy peches kapott gól, de nagyot küzdöttünk a végén.