TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Hatodik helyen végzett a ContiTech Szeged Diapolo

 
11 máj 2016
A szegedi nem várt vereség után azért szállt harcba Budapesten a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata, hogy meghosszabbítsa a szezont, legyen egy mindent eldöntő harmadik meccs a BVSC ellen. Két és fél perc után nem úgy nézett ki, hogy lehet még egy találkozó, mert a fővárosiak 2-0-ra megléptek.
Meixner 2-1-nél ötméterest hárított, ami kellő lendületet adott a Varga-csapatnak. 3-2-re, és 4-3-ra is vendégek vezettek, azonban a hazaiak egy pillanatra sem adták fel. A harmadik negyed elején már ők vezettek 5-4-re. Sedlmayer előbb egalizált, majd a rutinos Varga Zsolt már a Szegedet juttatta vezetéshez, 5-6. Mégis döntetlennel indult az utolsó nyolc perc.
Egy gól ott, egy gól itt, így indult a zárófelvonás. Jött a nyáron Splitbe visszatérő Aljosa Kunac, 5 perccel a vége előtt szegedi vezetés mutatott az eredményjelző. A hajrában főszereplővé lépett elő az egykori szegedi Török Béla, és két góljának köszönhetően fordítottak a budapestiek, és végül 9-8-ra nyertek, így a BVSC lett az ötödik – ez nemzetközi kupaszereplést ért -, a ContiTech Szeged pedig a hatodik.
BVSC-ContiTech Szeged Diapolo 9-8 (2-1, 2-3, 2-2, 3-2)
E.ON férfi vízilabda OB I, rájátszás az ötödik helyért, 2. mérkőzés, Budapest, 300 néző. Vezette: Kun, Mucskai.
BVSC: Györke (5 védés) – Csapó, Török 3, Létay 3, Szabó Bendegúz 1, Czigány 1, Pásztor. Csere: Szabó Bence 1, Nagy, Ambrus, Kovács. Vezetőedző: Märcz Tamás.
ContiTech Szeged Diapolo: Meixner(10 védés) – Kiss 1, Kunac 2, Manhercz Á. 2, Manhercz K. 1, Sánta, Chilkó. Csere: Sedlmayer 1, Varga Zs. 1, Palotás, Pellei. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny – gól: 2/1, ill. 4/3
Ötméteres – gól: 1/0, ill. –