TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Hatalmas csatában szenvedtünk vereséget

 
06 szept 2020

Közel álltunk a bravúrhoz, a pontszerzéshez, végül a Vasas 9-8-ra nyert ellenünk.

Második meccsünket is idegenben vívtuk, zárt kapus meccsen a Vasas otthonában szálltunk harcba a bajnoki pontokért. A hazaiak győztes rajtot vettek az E.ON OB I-ben, a Tatabánya ellen nyertek simán 9-1-re, míg Mi a bajnoki címvédő Ferencvárostól kaptunk ki 16-6-ra.

Ismét voltak hiányzóink, sérülés és betegség miatt, így a keretbe került az SZVPS utánpótlás-válogatott játékosa, Leinweber Olivér, aki be is mutatkozott az OB I-ben. Erre mindenki nagyon büszke, folytatjuk azt a hagyományt, hogy szerepet szánunk tehetséges szegedi fiataloknak.

Jól kezdtünk, Palotás Gergely révén mi szereztük a meccs első gólját. Ezután fordítottak a piros-kékek, de a rutinos Kiss Csaba révén egyenlítettünk, 2-2. A negyed hajrájában még két hazai gól született, így nyolc perc után 4-2 volt nekik. A helyzet a második negyedben sem változott, sőt, 6-3-ra léptek az angyalföldiek. A harmadikban sikerült közelebb kapaszkodnunk, Farkas Kristóf találata után 7-5-re jöttünk fel.

Izgalmasan alakult a záró felvonás. Bátori nyitotta a gólok sorát, de megvillant Sánta Dani, majd Kürti Dominik is, így 8-7-re jöttünk fel. Hihetetlen lendületet kaptunk, 1 perc 59 másodperccel a vége előtt Sánta Dani egyenlített, 8-8. Az egész szegedi kispad a talpra ugrott. Ezután volt esélyünk megszerezni a vezetést is, nem éltünk vele, a Vasas pedig kihasznált egy emberelőnyt. Volt még időnk támadni, de nem volt szerencsénk, így 9-8-as vereséget szenvedtünk.

Szomorú volt mindenki, mert közel álltunk a bravúrhoz, de ebből a játékból erőt kell merítenünk. Szeptember 12-én (szombat) 11.30-kor a KSI vendégei leszünk.

Szabó Zoltán: – Hatalmas tartása volt a csapatnak, többször komoly hátrányból álltunk fel. Ha valaki azt mondja a meccs előtt, hogy most azon kesergünk, hogy nem szereztünk pontot a Vasas ellen, akkor azt kevesen hitték volna. Mindenből lehet tanulni, így ebből is, a végjátékot miként kell megnyerni, ez a legnagyobb tanulság. De ez egy jó alap, amire építenünk kell. Külön szeretnék gratulálni a 15 éves Leinweber Olivérnek, aki bemutatkozhatott az OB I-ben.

A-HÍD Vasas-Plaket–Szegedi VE 9–8 (4–2, 1–0, 2–3, 2–3)
E.ON férfi vízilabda OB I, 3. forduló, Komjádi uszoda,
zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor P., Petik A.
Vasas: B. Mitrovics – Bátori 5, Szatmári 1, Takács B., Simon H. 1, Drasko Brguljan, Vadovics V. 1. Csere: Sélley-Rauscher, Bóbis B. 1, Sipos B. Edző: Vad Lajos
Szegedi VE: Molnár D. – Kürti 1, Tóth Gy. 1, Palotás 1, Baj, Kiss Cs. 1, Horváth Zs. 1. Csere: Börcsök, Sánta 2, Mekkel, Farkas K. 1, Lakatos, Leinweber. Edző: Szabó Zoltán
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 4/4, ill. 1/0