TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Három szegedi vízilabdás a válogatottban

 
23 okt 2012

MTI, Délmagyar, VLV

Kemény Dénes, az év végéig hivatalban levő szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta a magyar férfi vízilabda-válogatott két idei világliga-mérkőzésére meghívott játékosok listáját, amelyet már lehetséges utódjával, a korábban mellette segédkező Benedek Tiborral konzultálva alakított ki.

Amint az a www.vlv.hu, a nemzeti együttes hivatalos honlapja hétfői közléséből kiderült, a névsorban nem szerepel sem háromszoros, sem kétszeres olimpiai bajnok – az A-Híd Szeged VE-ből viszont ott van Baksa László, Szivós Márton és Decker Ádám. A csapat október 31-én Nagyváradon Románia, november 3-án Székesfehérváron pedig Olaszország legjobbjaival játszik vl-meccset.

– Ez a névsor a két idei világliga-mérkőzésre meghívottak nevét tartalmazza, de a lista természetesen a rövid- és hosszú távú célok figyelembe vételével alakult így. Egyfelől máris ütőképes csapatot sejtet, másfelől vannak benne fiatalok, akik most lehetőséget kapnak ? nyilatkozta a honlapnak Kemény Dénes, aki a válogatásról elmondta, hogy az összes szóba jöhető játékos edzőjét megkérdezte, kit javasol. Ezek után készített egy listát, utána Benedek Tiborral és a kapusedző Mátéfalvy Csabával beszélt, majd egy-két helyen megváltoztatta listát, és ez lett a végső névsor.

A felvetésre, hogy nincs a meghívottak között senki a háromszoros olimpiai bajnokok közül, Kemény így reagált: – Volt olyan idősebb, tapasztaltabb játékos, akinek felvetődött a neve, de az illető most felmentést kért. Nyilván ez a két meccs, ez a nyolc negyed nagy lehetőség mindenkinek, annak is, aki stabilnak érzi a helyét, meg annak is, aki úgy gondolja, hogy be kell verekedje magát. Jó lehetőség arra, hogy megmutassa, hosszú távon számolni kell vele. Én ezért a két mérkőzésért vagyok felelős, és azt hiszem, bárki lesz a kapitány, nem fogja a szememre vetni, hogy ennek a tizenhét játékosnak a meghívása nem szolgálta a hosszabb távú építkezést.

Benedek Tibor, az edzői pályán elinduló háromszoros olimpiai bajnok így nyilatkozott: – Óriási megtiszteltetés, hogy ezen a két meccsen vezethetem a magyar válogatottat, ez akkor is igaz, ha esetleg soha többet nem ülök a magyar csapat kispadján, csak ezen a két mérkőzésen. Érdekesség, hogy játékosként is a románok ellen szerepeltem először a válogatottban, 1989-ben, úgyhogy ez mindenképpen jó ómen nekem.

Kemény Dénes a londoni olimpián elért ötödik hely után szeptember végén jelentette be, hogy szerződésének december 31-i lejártakor befejezi 16 éves munkáját a magyar válogatott élén. Szövetségi kapitányként addig minden feladatát ellátja, de a hátralévő két meccsen már nem ül le a kispadra, a csapat közvetlen irányítását Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba látja el.

A válogatott kerete
Kapusok: 
Baksa László, Decker Attila, Nagy Viktor
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Katonás Gergő, Kis Gábor, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton

th_696__magyar_olasz_plakat