TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Három szegedi a válogatott keretében

 
17 jan 2013

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya szerdán kijelölte keretét, amelyből kikerül a január 30-i, volgográdi orosz-magyar Világliga-mérkőzésre utazó csapat.
A szakvezető a nemzeti együttes honlapján – www.vlv.hu – hozta nyilvánosságra a 19 név alkotta listát. A keretben négy – egyformán egyszeres – olimpiai bajnok kapott helyet Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dániel és Varga Dénes személyében.
– Ez egy olyan keret, amely nyitott és úgy érzem, kellő motivációt ad mindenkinek, a fiataloknak is – nyilatkozta Benedek Tibor, aki a jövőbeni munkát illetően leszögezte: mindazt, ami korábban jól működött, megtartja, ami pedig fejlődést hozhat, azzal igyekszik bővíteni a repertoárt.
– Sűrű a klubszezon és alkalmazkodni kell a klubok érdekeihez, emiatt nyárig nagyon kevés idő lesz a közös felkészülésre. A keret január 28-án, hétfőn találkozik először, kedden már utazunk, mert szerdán Világliga-meccs lesz Volgográdban, a hazaérkezés másnapján, pénteken pedig már itthon játszunk a románok ellen, szintén a Világligáért, Debrecenben” – mondta.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakvezető, aki kedden írta alá megállapodását a szövetség szintén új elnökével, Kemény Dénessel, a válogatott előző kapitányával, a kontraktusáról így nyilatkozott:
– A pályázatommal ellentétben benne van a szerződésemben, hogy az felbontható, ha a csapat már a barcelonai világbajnokságon nem jut be a legjobb négy közé – fogalmazott, majd így folytatta: – Nyilván az olimpiai ötödik hely után egy teljesen új csapattal nagyon nagy dolog lenne a négybe kerülés, de ezzel a teherrel kezdjük meg a felkészülést. Természetesen én magam is tisztában vagyok a magyar vízilabda múltjával, miként a játékosok is, így végül elfogadtam, hogy ennek a pontnak benne kell lennie minden szövetségi kapitány szerződésében, így az enyémben is.
A válogatott keret névsora, kapusok: Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok), Nagy Viktor (Vasas). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Eger), Bedő Krisztián (BVSC), Decker Ádám (Szeged), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Jansik Szilárd (KSI), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Német Toni (KSI/Vasas), Salamon Ferenc (Eger), Sedlmayer Tamás (UVSE), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Primorje Rijeka), Varga Dénes (Primorje Rijeka), Vámos Márton (Vasas).
Benedek Tibor elmondta még, hogy a másodedzője Dabrowski Norbert, a BVSC edzője lesz, s ő fog segíteni a videóelemzésekben is. A kapusedző a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István, aki egyben a csapat ügyintézője. A játékosok erőnlétéért Horváth Tamás felel, aki a TF oktatója. A csapat mellett dolgozik továbbra is Tóvári Zsuzsa pszichológus, dr. Gábor Antal orvos és Illés Roland gyúró.