TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Győztes hazai bemutatkozás Tiszavirág Szeged Diapolo néven!

 
18 okt 2014

Először ülhetett le vezető- edzőként az újszegedi sportuszodában elhelyezett kispadra Varga Péter, a Tiszavirág Szeged Diapolo OB I-es férfi vízilabdacsapatának mestere. A korábbi LEN-kupa-győztes játékos tavaly Egerben egyszer, az idei szezonban pedig Pécsett és Kaposváron összesen ötször meccselt csapatával a bajnokságban és a kupában, a hazai debütálásra viszont várni kellett a 3. fordulóig, az UVSE elleni szombati meccsig.
A vendégek idén már meglepetésre ikszeltek a címvédő Egerrel, így előzetesen nem mehetett biztosra a szegedi együttes. Ennek ellenére izgalomra nem volt ok, hiszen a remeklő Lukas Seman, Kiss Csaba duónak köszönhetően már a félidőben 10–3-ra vezetett a hazai gárda. Bár a különbség végül csökkent, a jó kezdés a bajnokságban is jó hazai rajthoz vezetett: végül 16–10-re nyert a Tiszavirág Szeged Diapolo. Érdekesség, hogy a csapatnál ott ült a kispadon Bóka Ferenc, az utánpótlásban dolgozó elismert labdarúgótréner, aki a vízilabdacsapatnál erőnléti és segédedzőként dolgozik.
Varga Péter:Az első félidei jó védekezésünkkel eldöntöttük a mérkőzést.

További eredmények: Debrecen–Pécs 6–8, Honvéd–Vasas 12–6, KSI–Kaposvár 7–10.

Tiszavirág Szeged Diapolo-UVSE 16-10 (4-1, 6-2, 2-2, 4-5)

Férfi vízilabda OB I, 3. forduló. Szeged, 250 néző.
Tiszavirág Szeged Diapolo: Molnár D. – Kiss Cs. 4, Seman 6, Varga II. Zs. 1, Manhercz K. 1, Kunac 1, Chilkó. Csere: Manhercz Á., Sánta 2, Zsigri 1, Török A., Palotás, Berkó. Vezetőedző: Varga Péter.