TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Győzelemmel kezdtük az Euro Kupa-selejtezőt!

 
30 szept 2015

Szeged Diapolo-Strasbourg (francia) 13-10 (4-2, 3-2, 2-3, 4-3)
Férfi vízilabda Euro Kupa-selejtező, Budapest.
Gólszerzők: Varga II. Zs. 4, Manhercz K. 3, Sedlmayer 2, Seman, Kiss Cs. 3, ill. Blary 4, Babic 4, Peperstaete, Bratic.

Varga II. Zsolt szerezte az Euro Kupa-selejtező első szegedig gólját. A Szeged Diapolo először szerepelt az új névre keresztelt sorozatban. A franciák még egyenlítettek, azonban a parádésan vízilabdázó Varga II, révén 3-1-re léptek el. Sőt, Manherzc Krisztián megúszásból szerzett gólja után már 4-1 volt a Szegednek. Hiába volt a jó kezdés, a Strasbourg a második negyed elején egyenlített, főként a center Blary remeklésének köszönhetően, 4-4. A védekezéssel nem is volt gond, támadásban nem sikerült semmi. Egy perccel a negyed vége előtt Sedlmayer Tamás parádés ejtése után ismét sikerült megszerezni a vezetést, 5-4. 30 másodperc múlva ismét ő villant, majd Seman előnyből is betalált, így 7-4 volt az eredmény a félidőben.

Roman Blary góljával – ez volt már a negyedik – indult a harmadik negyed, amire rögtön a csapatkapitány, Kiss Csaba válaszolt. Kunac még ziccert hibázott, Manhercz Krisztián viszont nem, így először volt a két csapat 4 gólos a különbség, 9-5. Ezután feltornázta magát 9-7-re a gall gárda.

Az utolsó negyed Kiss Csaba és Manhercz Kriszitán találataival indult a befejező nyolc perc. Ez végül nyugtatólag hatott a csapatra, 13-10-re nyert, így győzelemmel kezdte a budapesti selejtezőt.

A Szeged Diapolo csütörtökön (12.20) ismét harcba száll, ekkor az olasz Acquachiara lesz az ellenfele, a meccset a Digi Sport 1 élőben közvetíti, a delmagyar.hu pedig szöveges online tudósítással jelentkezik.