TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Győzelem! Parádés őszt produkált az A-Híd Szeged!

 
19 dec 2012

Az A-Híd Szeged VE 11?8-ra nyerte a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését, a hódmezővásárhelyi siker pedig azt jelenti: az őszi szezon 22 mérkőzését veretlenül tudta le a kupagyőztes.

Az Edda művek híres, győzelmi dala kíséretében vonult fel az A-Híd Szeged VE a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés bemutatásánál, a számválasztás nem volt véletlen: mindenképpen nyerni akart a Vincze-legénység, hogy az őszi szezont veretlenül zárja. A Tisza-parti szurkolók szép számmal jöttek el segíteni a csapatnak, amit a játékosok szaloncukrok nézőtérre dobásával is megköszöntek.
A törökök kezdésében nem volt köszönet, négy perc után 2?0-ra elhúztak. A vendégeknél a centerposzt a legerősebb, a világbajnok Slobodan Nikics ezt egy gyors duplával bizonyította, második találatánál dermedt csend lett a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső sportuszodában. A másik klasszisra, Jesse Smithre nagyon figyeltek a szegediek, volt, hogy hárman blokkoltak előtte, majd végre elöl is volt egy bravúros megoldás: Szivós Márton társai felé nézett, de a kapuba lőtt. A szinte nullszögből meglepett Sezer alig merte elhinni, a közönség viszont tombolt az önbizalmat növelő gól láttán. Kiss Csaba szeme szintén nem volt a kapun, amikor lövését eleresztette, ez egy ötméteres esetében pláne bátorságra vall, ami a törökök két kapufájával együtt nyugtatólag hatott. Sutalo emberelőnyös góljának és Molnár egymás után kihagyott óriási helyzeteinek már nem örültünk, nagy kő esett le mindenki szívéről, amikor a kapitány a harmadik remek centerezést értékesítette.
Ekkor jött az eddig semlegesített amerikai klasszis: Jesse Smith olyan távoli bombával jelentkezett, amire még a szegedi drukkerek is csettintettek, örömteli ettől nem volt a látvány. Vincze Balázs ekkor kért időt, és a tévénézők hallhatták is, amint közölte tanítványaival: ha az utolsó negyedet nem nyerik meg kettővel, akkor december 23-áig edzést tart, mert ez eddig cseppet sem volt imponáló teljesítmény.
Olykor érdemes keménynek lenni, mert ez bizony hatásos beszéd volt, ami a legnagyobb lökést az eddig is brillírozó Szivós számára biztosította: az olimpikon meg sem állt öt találatig, nem is véletlen, hogy a mérkőzés után őt rohamozták meg az aláírásokat gyűjtő gyerekek. ?Mindenki harcoljon!? ? szólt az új erőre kapó drukkerhad skandálása, amit megfogadott a csapat. A védekezés egy csapásra remek lett, Baksa László is elkapta a fonalat, mindenki teljes erőbedobással küzdött. Juhász Zsoltot a fineszes passzok miatt szeretjük, széles tárházából most is előhúzott egyet, remek ütemben adott gólpasszt Kunacnak, majd maga is betalált ziccerből. Ezzel 5?0-s sorozatot produkáltak a hazaiak.
Végül összejött a siker, de a két góllal nyert zárónegyed nem, így a mester a szezonzáró vacsorán várta a játékosok felajánlásait, mivel váltanák ki a ?büntető? tréningeket.
A magyar bajnokság és a Bajnokok Ligája D csoportjának tabelláját is vezeti a kupagyőztes, veretlen őszi szezonjával pedig örökre beírta magát a szegedi sportélet történelemkönyvébe.
Vincze Balázs: ? Én is emlékszem a pályafutásomból azokra az időkre, amikor a test már nagyon fáradt, és fejben is nehéz megtalálni a motivációt. Két negyedig hagytam a sétahajó tempót, de a félidőben bele kellett nyúlni a játékosok fejébe. A győzelemnek nagyon örülök és annak is, hogy megtartottuk veretlenségünket.
A Nagyvárad (romániai)? Spandau 04 (német) összecsapást ma rendezik.

A-Híd Szeged VE?Galatasaray 11?8 (3?3, 3?4, 4?0, 1?1)
Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 5. forduló. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 450 néző. Vezette: Koryzna (lengyel), Vanhelms (francia).
Szeged: BAKSA ? Kiss Cs. 3, Kunac 1, Molnár T. 2, Younger, SZIVÓS 5, Hegedüs. Csere: Decker, Somogyi, Török , Kayes, Juhász. Edző: Vincze Balázs.
Galatasaray: Sezer ? Cagatay, Aksentijevic, NIKICS 2, Paskovics 1, J. A. Smith 1, SUTALO 2. Csere: Biyik, Okman 1, Ozbek, Piskin 1, Yilmaz, Gulec. Edző: Petar Kovacsevics.
Gól ? emberelőnyből: 10/4, ill. 13/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. ?.
Kipontozódott: Aksentijevics (22. perc), Cagatay (26.), Paskovics (32.).