TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Fontos győzelem az UVSE ellen

 
25 nov 2020

Győzelem! Ez volt a célunk, és ezt elértük. Nagyon fontos sikert arattunk szerda délelőtt hazai környezetben, az újszegedi sportuszodában. Nagy csatában, 13-10-re nyertünk a fővárosi UVSE ellen, így 3 pontot szereztünk.

Többen szerencsére visszatértek, így jóval erősebb kerettel vehettük fel a küzdelmet. A vendégek szereztek vezetést, 3-3-ig fej-fej mellett haladtunk. Az első negyed hajrájában azonban az UVSE gólokat szerzett, így 5-3-ra megléptek. A második negyedben komoly erőt mozgósítottunk, így sikerült egyenlítenünk, 7-7.

A helyzet a harmadik felvonásban sem változott sokáig. Az UVSE vezetett, mi egyenlítettünk. Az utolsó percben a rutinos Kiss Csaba talált a kapuba, így a meccsen először vezettünk, 10-9.

Boros Tamás góljával indult a záró nyolc perc. Ez lendületet adott. Az UVSE még egy gólt szerzett, utána azonban már csak mi találtunk a kapuba, előbb Boros Tamás, majd Szporny Armand zárta a meccset, így 13-10-re nyertünk.

Szegedi VE-UVSE 13-10 (3-5, 4-2, 3-2, 3-1)
E.ON férfi vízilabda OB, újszegedi sportuszoda, zárt kapu. Vezette: Tóth I., Homonnai.
SZVE: Molnár D. – Sánta 3, Kürti 1, Palotás, Horváth Zs., Kiss Cs. 1, Boros 3. Csere: Tóth Gy., Baj 3, Somlai, Mekkel, Szporny 1, Lakatos 1. Vezetőedző: Szabó Zoltán.
UVSE: Bisztritsányi – Kardos 1, Seeler, Hegedűs 1, Tamás, Szentesi 2, Vigvári 4. Csere: Turcsányi, Fekete, Ionescu, Belényesi 1, Bencz, Börzsei. Vezetőedző: Vincze Balázs.