TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Fontos győzelem a Honvéd ellen!

 
06 márc 2016
Remek győzelmet aratott a férfi vízilabda OB rájátszásában a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata. Varga Péter együttese idegenben, az egykori bajnok Honvéd otthonában nyert 9-7-re.
Erre nagy szükség volt. Kicsit féltetették az OSC elleni hazai pofon után a Szeged férfi vízilabdacsapatát, hogy nem sikerül összekapnia magát a Honvéd ellen, azonban a sokra hivatott együttes legyőzte a Honvédot, és fontos 3 bajnoki ponttal gazdagodott. Ez a siker pedig azt jelenti, hogy egyetlen pontra van az ötödik helytől, és még a negyedik sem elérhetetlen, de ahhoz még több bravúrra lenne szükség.
A fővárosi együttes szerzett vezetést, és egészen 4-3-ig vezetett. A harmadik negyedben azonban zsinórban három szegedi találat következett – mindhármat az Eb-bronzérmes Manhercz Krisztián jegyezte -, és két góllal sikerült meglépnie a vendégcsapatnak. Ez nyugtatólag hatott a fiúkra, hiszen a hazaiak minden erejüket mozgósítottak, de a kapuban extázisban védő Meixner Marcell vezetésével a Szeged tartotta az előnyét, sőt Varga és Seman centergóljaival 8-5-re is elhúzott. Komoly hajrát nyitott a Honvéd, Simon és Kiss Gergely góljaival 9-7-re jött fel. A szegedi védelem azonban parádésan zárt, Meixner fontos pillanatokban mutatott be bravúrt, így a végén sikerült megtartani egy gólt az előnyből, és nyerni 8-7-re.
Sokági nem pihenhet a csapat, holnap 18.30-kor a Ferencváros érkezik az újszegedi sportuszodába, majd szombaton 18.30-kor a Vasast fogadja a ContiTech Szeged.

További eredmények: Eger-FTC 15-7, Vasas-BVSC 7-7, Szolnok-OSC 13-10.

Varga Péter: – A rájátszásban minden győzelemnek nagy jelentősége van, így ennek is. Igazi csapatként játszottunk, egymásért, mindent beleadva. A küzdésre eddig sem volt panasz, de most azt a csapatot láttam a meccset, amiben mi erősek vagyunk. Ennek a sikernek akkor van értéke, ha még bravúrt tudunk bemutatni, erre pedig kedden a Fradi ellen hazai pályán meglesz a lehetőség.

Honvéd-ContiTech Szeged Diapolo 7-8 (2-1, 2-2, 1-3, 2-2)

E.ON férfi vízilabda OB I, rájátszás az 1-8. helyért, Budapest, 300 néző. Vezette: Petik, Juhos.
Honvéd: Dávid (7 védés) – Fazekas, Fejős, KISS G. 2, Illés, KOVÁCS 2, Simon R. Csere: Kiss B. 1, Borsós 1, Kalanovics, Simon A., Steinmetz. Vezetőedző: Vad Lajos.
ContiTech Szeged Diapolo: MEIXNER (11 védés) – Kiss Cs., SEMAN 1, VARGA ZS. 1, MANHERCZ K. 4, KUNAC 2, Manhercz Á. Csere: Sánta, Sedlmayer, Pellei, Chilkó, Palotás. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny – gól: 13/3, ill. 12/3
Büntető – gól: 1/1, ill. 3/2