TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Fontos 3 pontot szereztünk a Miskolc ellen

 
04 nov 2023

Hatalmasat küzdve, fontos 3 pontot szereztünk hazai környezetben, a Tiszavirág Sportuszodában. Csapatunk 11-9-re nyertünk a Miskolc ellen.

Zue.hu Szegedi VE-PannErgy-MVLC-Miskolc 11-9 (2-2, 4-2, 3-3, 2-2)
E.ON OB I., 9. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Kovács, Ercse.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Bóbis 3, Klár, Kürti 2, Leinweber O. 2, Sziládi 1, Horváth V. 1. Csere: Sánta 1, Tóth Gy., Horváth Zs., Varga M. 1, Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba
Miskolc: Moravcsik – Nagy N. 1, Szalai 1, Hegedűs 1, Várkonyi, Varga B., Krasznai 3. Csere: Smitula, Oltean 2, Dubinák 1, Molnár 1, Kasza. Vezetőedző: Vidumnasky László.

Szólt a taps és a „Szép volt fiúk!” Lelkes közönség csapatunkat ünnepelte szombat délután a Tiszavirág Sportuszodában. Nyertünk! Fontos 3 pontot szereztünk a Miskolc ellen.

Remek és izgalmas meccs. Mi szereztünk vezetést, Kürti Dominik gólja nyitotta a meccset, azonban a vendégek előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést. A meccsen utoljára, mert még az első negyed hajrájában egyenlítettünk, majd egy parádés második nyolc perccel rukkoltunk elő. Hátul hihetetlen energiákat mozgósítottunk, kiválóan védekeztünk, és Danka Benedektől jöttek a bravúrok, ami erőt adott a támadásainkhoz. 6-3-ra léptünk el, a félidő hajrájában még szereztek egy gólt a miskolciak, így 6-4 állt az eredményjelzőn.

A vendégek nem adták fel, egyenlítettek, 6-6. Szerencsére ezen a meccsen hihetetlen önbizalmunk volt, így sikerült ismét vezetéshez jutni, előbb Bóbis Botond, majd Horváth Vencel talált a kapuba, 8-6. Jött egy újabb MVLC gól, de a negyed utolsó szava a miénk volt, Kürti Dominik büntetője után 9-7 volt nekünk.

Miskolci találattal kezdődött a befejező negyed. De megint mi következtünk, Bóbis Boti gólja ugrasztotta talpra a szurkolóinkat. Hátul ismét nagyot küzdöttünk, Danka Benedeknek nem lehetett gólt dobni, így tartottuk a vezetést. Leinweber Olivér a hajrában dobott egy üres kapus gólt, erre még volt válasza a borsodiaknak, így 11-9-re nyertünk, zsinórban a harmadik győzelmünket arattuk a bajnokságban, így 9 ponttal a nyolcadik helyen állunk.

Kiss Csaba: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mind a tizenhárom játékosomról perceket tudnék beszélni. Erőn felül teljesítettek a centereink, a bekkjeink, a külső játékosaink, valamint a kapusunk Danka Benedek is. Nagyon rég láttam olyan szemeket a meccs előtt és közben, mint most a Miskolc ellen. Remélem,hogy  ebből tendencia lesz, mert a legjobb nyolcba kerüléshez erre szükségünk lesz. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője, mert olyan vízilabdázók vannak a kezem alatt, akikben látom azt a fajta tüzet, amit én is képviseltem játékosként. Ez nagy boldogsággal tölt el.

Csapatunk legközelebb november 11-én (szombat) 18 órakor a Kaposvár otthonában szerepel.