TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Elveszítettük Veress Ivánt – búcsú

 
16 szept 2020

Elhunyt Veress Iván

Veress Iván Debrecenben született 1931. április 17-én, ahol gyerekként ismerkedett meg a vízilabdával. 1949-től Szegeden élt és szinte egyből bekapcsolódott a vízilabda életbe, és edzősködést is vállalt.

Ettől kezdve tevékenyen részt vett a szegedi vízilabdasport életében kisebb-nagyobb megszakításokkal 1991-ig edzőként, szakosztályvezetőként. Először a másodosztályú felnőtt csapatok edzéseit irányította a SZEAC és annak jogutódjainál, majd a 70-es évektől kezdve a SZEOL és jogutódjai utánpótlás csapatainak volt az edzője. 1986-ban fél évig az I. osztályú felnőtt csapat edzését is rábízták.

Edzői tevékenységét 1991-ben fejezte be, de ekkor sem szakadt el a sportágtól, mivel a Magyar Vízilabda Szövetség felkérésére a mérkőzések ellenőri tevékenységét látta el egészen 2010-ig.


Szegedre kerülését követően a MÁV-nál helyezkedett el, ahol az 1956-os forradalmi tevékenységéért elbocsátották és lehetetlenné tették. Hosszabb mellőzés után a DÉLÉP jogelődjénél tudott elhelyezkedni, ahol kitartó és szorgalmas munkájának eredményeként osztályvezetőként nyugdíjazásáig dolgozott a sportban folytatott tevékenysége mellett.

Veress Iván több mint hat évtizedes edzői, sportvezetői tevékenysége nélkül a szegedi vízilabdasport talán nem is létezne, de mindenképpen nem lehetne a jelenlegi színvonalon.

Klubunk, Veress Ivánt saját halottjának tekinti! Emlékét örökre megőrizzük!