TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Előnybe kerültünk!

 
03 máj 2017

ContiTech Szeged Diapolo–Vasas 11–7 (4–1, 2–1, 4–1, 1–4)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 7. helyért, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Csanádi, Homonnai.
ContiTech Szeged Diapolo: MEIXNER (13 védés) – Sánta 1, Manhercz Á. 1, SEDLMAYER 2, Kiss Cs. 1, Chilkó, IILLÉS 3. Csere: NAGY M. 2, Vukicsevics 1, Zsigri, Pellei, Börcsök, Szepes. Vezetőedző: Varga Péter.
Vasas: Jónás (6 védés) – Bóbis 1, MÉSZÁROS 1, Lindhout 1, Njegovan, Takács 1, Steinmetz. Csere: Bencz 1, MARNITZ 2, Böröczky, Koopman, Simon. Vezetőedző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 5/0.
Gól – kettős előnyből: 1/0, ill. –.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Takács.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a ContiTech Szeged Diapolo javára.

A ContiTech Szeged Diapolo a férfi vízilabda OB I hetedik helyéért zajló párharc első mérkőzésén 11–7-es hazai győzelmet aratott a Vasas ellen. A párharc szerda este Budapesten folytatódik, a Tisza-partiak ott is szeretnék lezárni.

Elöljáróban: nem számítottunk könnyű meccsre. A papírforma alapján ugyan a Vasasnál jobb csapat a ContiTech Szeged Diapolo, de utóbbi együttest több szempont is akadályozhatta volna a 7. helyért zajló párharc első mérkőzésének megnyerésében. Basara, Palotás és Manhercz Krisztián sérült volt, utóbbi pólós Märcz Tamás szövetségi kapitány mellett ülve nézte végig a találkozót. Mentálisan pedig nem tehetett jót, hogy csak a 7. hely a tét, és az sem, hogy az alapszakasz vége óta nem tudott nyerni a Szeged. Mindezekből viszont semmi sem látszott, a hazaiak önbizalma lehengerlő volt. Ehhez persze hozzájárult, hogy négy sérülés miatt a Vasas is foghíjasan állt ki.

A nyitott újszegedi sportuszodában az őszies időjárás nem a szurkolóknak kedvezett, de a vízben történtek igen: a hetedik percben már 4–1-re vezetett a Szeged. Illés már ekkor duplánál járt, Meixner kiváló formában védett, a hazaiak folyamatosan növelték az előnyüket, védekezésük pedig szinte hibátlanul működött. Félidő után meg is jegyeztük: edzőmeccshangulat van. Az utolsó negyed közepéig az is maradt, ekkor már 11–3-ra ment a Szeged, majd az utolsó percekre kiengedett, és zsinórban négy gólt kapott.
Ez már nem osztott, nem szorzott, a győzelem pedig azt jelenti, hogy Sedlmayerék szerda este Budapesten meg is szerezhetik a 7. helyet.
Varga Péter: – Három és fél negyeden át felülmúltuk ellenfelünket, a védekezésünk különösen tetszett. Szerdán szeretnénk lezárni a párharcot.