TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Éles meccsekkel hangolunk az új szezonra

 
02 szept 2021

Csapatunk több meccset játszott, élesít a 2021-2022-es szezonra. Nemcsak hazai környezetben, hanem idegenben is több találkozót játszottunk.

A héten már a mezőnyjátékosokat tekintve teljes a keretünk, egyedül a junior világbajnokságon szereplő Gyapjas Brendon nincs még velünk. Neki innen a távolból is szurkolunk, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Németország elleni győztes találkozó után a „ Meccs legjobbjának” választották meg. Vezetőedzőnk, Kiss Csaba eddig elégedett a látottakkal, vele beszélgettünk.

– Mit kaptál az elmúlt pár napban a csapattól?

– A U17-es válogatott mellett dolgozom, így jó volt az elmúlt pár napban itthon lenni Szegeden, közelről látni a csapatot. Tudtam, hogy egy remek szellemű társaság jött össze, szorgalmasak a srácok, nem lehet rájuk panasz. Nagyon jól dolgoznak, mennek, csinálják és teszik a dolgukat.

–  Napi szinten tartod a kapcsolatot a másodedzővel, Barna Tamással?

–  Edzésszinten. Jóformán minden foglalkozás előtt és után egyeztetünk, mindent átbeszélünk. Küldöm az edzésterveket, ez alapján készül a csapat.

– Mi tetszett az edzőmeccseken?

– Az jól látszik, hogy egy támadószellemű keret jött most össze Szegeden. Gólerős játékosok alkotják a csapatát. Többen is képesek 2-3 gólt dobni, azonban ez nem mindig sikerül, ez nem mindenki ellen lesz hatékony, éppen ezért néhány szerep biztosan átalakul majd. Van még időnk készülni, élesíteni, de biztos vagyok benne, hogy minden jól működik majd.

– Miben kell még előrelépni?

– A mai modern vízilabda is abba az irányba megy el, hogy kevés gólt kapjál, így a védekezés minden meccsen döntő lesz. A célunk nekünk is ez, hiszen remek kapusaink vannak, ha előttük lesz egy szilárd, kőkemény védelem, akkor minden rendben lesz. Ide kell eljutnunk, most főként ezt gyakoroljuk. A fiúk becsülettel végzik a munkájukat, ez mindenképpen biztató a jövőre nézve, így reménykedem abban, hogy végre a lelkes szurkolóink előtt is megmutathatjuk hamarosan magunkat.

Az eddig meccseink:

Július 21: Szegedi VE-SZVPS 14-7

Július 28: SZVPS-Szegedi VE 6-12

Augusztus 4: Szegedi VE-Vasas 8-11

Augusztus 5: Szegedi VE-Vasas 9-12

Augusztus 11: Szentesi VK-Szegedi VE 9-11

Augusztus 13: UVSE-Szegedi VE 12-12

Augusztus 31: Szegedi VE-UVSE 14-12

Szeptember 2: Szegedi VE-Szentesi VK 13-9