TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Döntetlennel indult az idény

 
09 okt 2022

Izgalmakban nem volt hiány az idény első bajnokiján. Végül 10-10-es döntetlent játszottunk a Kaposvár ellen.

Szegedi VE–Kaposávri VK 10–10 (1–2, 3–5, 2–1, 4–2)
E.ON OB I, 1. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 250 néző. Vezette: Kollár, Petik A.
Szegedi VE: Molnár D. – Bóbis B. 1, KÜRTI 4, Tóth Gy., Baj, Horváth Zs., Lakatos S. 1. Csere: Vékony, Sánta, Kasza, Pörge 2, Leinweber 2, Boros. Edző: Kiss Csaba
Kaposvár: Csoma – Berta, Vindisch 1, Kakstetter, Langiewicz 1, SZATMÁRI 3, Petrovszki 1. Csere: Pellei F., Horváth Á. 2, Juhász-Szelei 1, Takács J. 1, Vörös T. Edző: Surányi László
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 7/3.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0

És akkor a premier! Telis tele ünnepi pillanatokkal. Az első hazai bajnokink előtt került átadásra a dr. Török Béla vándordíj, amit idén Gyovai János, az SZVPS serdülő magyar bajnok kapusa vehetett át. Juhász Zsolt Leinweber Olivért, Lehmann István pedig Lakatos Somát köszöntötte szurkolóink vastapsa mellett. Előbbi világbajnoki lett a magyar U18-as csapattal, utóbbi Eb-bronzérmes az U19-es együttessel.

Molnár Dávid bravúrjai vezették fel a meccset – ötméterest is hárított -, majd Kürti Dominik révén mi szereztünk vezetést. A vendégek azonban az első negyedben fordítottak, így 2-1-re vezettek. A második nyolc percben is Kaposvár akarata érvényesült, hiába védett jól Molnár Dávod, a másik oldalon Csoma is több bravúrt bemutatott. A hibáinkat pedig könyörtelenül büntette a Somogy megyei együttes, így már 7-3-ra is vezettek.A hajrá a miénk volt, Lakatos Soma utolsó pillanatban akapuba talált, így visszajött a remény.

A harmadik negyedben is közelebb kerültünk, majd az utolsó felvonásban lendületbe jöttünk. A szintén utánpótlás-válogatott Pörge Zsombor lépett elő főszereplővé, távoli bombáival előbb utolértük a Kaposvárt, majd 10-8-ra elhúztunk. Remek volt a hangulat, a szurkolók is lendületbe jöttek, érkezett a buzdítás a lelátóról. A vendégek nem adták fel, és az utolsó pillanatokban egyenlítettek, így 10-10-es döntetlennel indult a 2022-2023-as szezon.

Kiss Csaba: – Látványos mérkőzést vívtunk a Kaposvárral, igyekeztünk kiszolgálni lelkes közönségünket. A jövőre nézve biztató, hogy saját nevelésű fiataljaink fel tudják venni a versenyt rutinos ellenfeleikkel. Igazolja klubfilozófiánkat, hogy külföldi játékosok helyett nekik szavazunk bizalmat.

Surányi László: – Három negyeden át uraltuk a mérkőzést, a második játékrészben már négy góllal is vezettünk, ám a záró negyedben buta hibáinkat gólokkal büntette a Szeged. Az utolsó támadásunknál hét a hat ellen rohamoztunk, Takács Jánosnak három másodperccel a vége előtt sikerült egyenlítenie.

Fotó: Frank Yvette (szegedinap.hu)