TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Döntetlen játszottunk a KSI ellen

 
05 nov 2022

Nem sikerült megszerezni első győzelmünket a 2022-2023-as szezonban. Hazai környezetben, 10-10-es döntetlent játszottunk a KSI ellen.

Szegedi VE–KSI 10–10 (3–4, 2–5, 4–1, 1–0)
E.ON OB I, 4. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 250 néző. Vezette: Kun, Csizmadia.
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta 1, Bóbis 1, Lakatos, Horváth Zs., Kürti 1,Boros 1. Csere: Kovács K. (kapus), Kardos Tóth Gy. 2, Baj 1, Leinweber O. 2, Vékony, Pörge Zs. 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.
KSI: Danka – Szépfalvi 4, Szalai 1, Lantos, Bede, Iriczfalvi 1, Petrák. Csere: Nikész, Mihov 1, Országh, Bodoróczki 1, Mérő, Irmes 2. Vezetőző: Horváth János.

A meccs előtt Bóbis Botondot, október hónap legjobb szegedi játékosát köszöntötte és ajándékot adott át Bán Sándor, a Pro Vitality Style Kft kereskedelmi igazgatója.

Mi vezettük az első támadást, de nem sikerült gólt szereznünk. A KSI viszont remek rajtot vett, 3-0-ra léptek el tőlünk. Összekaptuk magunkat, Tóth Gyula és Leinweber Olivér góljaival feljöttünk 3-2-re. A védekezésünk viszont akadozott, így az első negyed után továbbra is vezettek a fővárosiak (3-4). A rémálom a második nyolc percben tovább folytatódott. A lelkes fővárosi alakulat egymás után szerezte a gólokat, így a félidőben már 5-9 mutatott a Tiszavirág Sportuszoda eredményjelzője.

Szurkolóink mellénk álltak, remek volt a hangulat. Molnár Dávid a harmadik negyedben több bravúrt is bemutatott, így sikerült egyre közelebb kerülnünk a KSI-hez. Egyetlen találat volt a hátrányunk az utolsó felvonás előtt.

Mentünk előre, de nem jöttek be a lövések, támadásban továbbra akadozott a gépezet. Szerencsére hátul már jól zártunk, így a védekezésünk összeállt. Két perc hét másodperccel a meccs vége előtt Bóbis Botond egyenlített, 10-10. Minden reményünk megvolt a győzelem megszerzésére. Volt is lehetőségünk, de mégis Molnár Dávid mutatta be a meccs jelenetét, kettős emberhátrányban védett hatalmasat. Több gól nem született, így nem sikerült megszereznünk az idény első sikerét, újból csak pontot szereztünk.

Kiss Csaba: – Nehéz lehiggadni egy ilyen mérkőzés után, hiszen az edzői karrierem legrosszabb élményén vagyok túl. Úgy éreztem, hogy mindenre felkészültünk, az történt a vízben, amire számítottunk, de úgy végeztek, hogy nem szerettük volna. Ezt nagyon nehéz megemészteni. A KSI-ről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, fantasztikus, amit letettek az asztalra ezen a találkozón. Azt reméltem, annak ellenére, hogy borzasztóan vízilabdázunk, a végén érvényesítjük az erőfölényünket és megfordítjuk a mérkőzést. Nem sikerült, azért nem, mert a KSI fiataljai óriási szívvel játszottak, nem úgy, mint mi. Hosszabb elemzésre szorul, hogy egy olyan csapattól miként kaptunk kilenc gólt az első két negyedben, amelytől az utolsó kettőben összesen egyet. 

Folytatás november 9-én (szerda) 20 órakor a BENU Magyar Kupában a Pécs együttesét fogadjuk a Tiszavirág Sportuszodában.