TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Búcsúztunk a BENU Magyar Kupától

 
25 nov 2022

Végig nagyot küzdött fiatal csapatunk a rutinos Vasas ellen, azonban a vendégek kettős győzelemmel jutottak tovább a BENU Magyar Kupában.

Szegedi VE-A-Híd Vasas-Plaket 9-13 (3-5, 1-2, 2.4, 3-2)
BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző.
Szegedi VE: Kovács – Tóth Gy. 1, Bóbis 1, Lakatos, Baj 2, Kürti, Vékony. Csere: Gyovai (kapus), Leinweber 1, Kardos 1, Horváth zs., Horváth V. 2, Kasza, Pörge Zs. 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Vasas: Mizsei – Brguljan 1m Zerinváry 1, Erdélyi 2, Bátori 3, Gábor, Simon 1. Csere: Hegedűs (kapus), Randelovic, Konarik, Mezei, Herczeg 1, Nagaev 3, Sedlmayer. Vezetőedző: Slobodan Nikic.
Továbbjutott: a Vasas kettős győzelemmel

Többen pihenőt kaptak Kiss Csaba vezetőedzőtől. Molnár Dávid, Sánta Dániel és Boros Tamás a lelátóról szurkolt a társaknak, így az SZVPS több fiatal játékosa is szerepet kapott. Gyovai János a kapuban, Leinweber Olivér, Pörge Zsombor és Horváth Vencel pedig a mezőnyben. Hiába rendezték a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének a visszavágóját péntek este, ismét népes tábor jött el buzdítani bennünket.

Jól kezdtünk, mi szereztünk vezetést, Tóth Gyula góljával indult a meccs. A Vasas összekapta magát, előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést. De nem adtuk fel, mentünk utánuk, így igazán nem tudott meglépni a piros-kék alakulat. Szép gólokat szereztünk, amiért járt a taps.

A második félidő is hasonlóan alakult. Voltak remek dolgaink, de a figyelmetlenségünket könyörtelenül kihasználta a több légióst is a soraiban tudó Vasas. Horváth Vencel kétszer is beköszönt, a nap találatát viszont Baj Marcell szerezte, egy előnyös helyzetet parádésan játszottunk meg, amit centerünk váltott gólra. Gyovai János ötméterest hárított, micsoda öröm volt ez mindenkinek. A vendégek 13-9-re nyertek, de fiatal csapatunk nagyot küzdött, minden dicséretet megérdemel.