TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A bronzéremért csatázunk

 
28 ápr 2014

A Diapolo- Szeged férfi vízilabdacsapata a harmadik mérkőzést is elveszítette az OB I elődöntőjében. Az Eger hazai pályán 11–5-re nyert és fináléba jutott, így a Vincze-legénység a Honvéd elleni bronzcsatára készülhet.

A társaihoz hasonlóan csalódott Tóth Mártonra közelített a Digi Sport kamerája a derbi után, nem véletlenül. A Diapolo-Szeged vízilabdázója több bajnoki cím birtokában is úgy küzdött az OB I fináléjáért, mintha először érhetne oda, ráadásul a Benedek-keretbe kerülés is motiválhatta. Ezért is mutatott fantasztikus formát két negyeden keresztül, addig minden jól ment.
Az Eger elleni elődöntő harmadik mérkőzésén a Vincze-legénységnek nyernie kellett ahhoz, hogy döntős reményei életben maradjanak, és az első negyedben meg is mutatta: nem adja fel a párharcot. 4–1-re vezettek a Tisza-partiak, Tóth duplázott, majd egy ötméterest is kiharcolt, amit Juhász Zsolt szokás szerint – a szezonban eddig mindössze egy büntetőt hibázott – értékesített.
A második negyedben fordított az Eger, félidőben egy góllal vezetett. Ekkor még nem aggódtak a szegedi drukkerek, hiszen a bírók rendesen szórták a kiállításokat, addig pedig Molnárék az Egerhez hasonló arányban gólra is váltották azokat.
Ezt követően megismétlő-
dött az, ami Szegeden, méghozzá duplán. Szerdán az utolsó negyedben, péntek este viszont a teljes második félidőben gólképtelen volt a Diapolo, így a rangadó unalomba fulladt, csak néhány egri gól dobta fel. A szegediek hangulatát viszont semmi. Az együttes zsinórban ötödször készülhet a bronzcsatára, a Szolnok elleni elődöntőt szintén 3–0-ra elbukó Honvéddal szemben.
Vincze Balázs: – A mérkőzés elején frissek voltunk, megleptük az Egert, de aztán elfáradtunk. Csalódottak vagyunk, de ezt a kudarcot nem szeretnénk külső körülményekre fogni.

Papós Tamás