TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Bravúrpont a Fradi otthonában

 
23 febr 2017

FTC PQS Waterpolo – Contitech Szeged Diapolo 10–10 (2-3,0-3, 6-2, 2-2)
E.OB OB I, rájátszás, felső ház, 1. forduló, Budapest, Népliget 300 néző. Vezette: Rubos, Berki.
FTC: Gárdonyi – Avramovics, Madaras 1, Tóth M., Varga D. 3, Jansik, Mitrovic 3. Csere: Nyéki, Dőry 2, Pohl, Szirányi, Cuk 1. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Szeged: Meixner – Sánta 1, Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 3, Nagy. Csere: Vukicsevics 1, Basara 1, Manhercz Á. 2, Chilkó, Illés. Vezetőedző: Varga Péter
Emberelőny: 2/4 ill. 3/9
Ötméteres: 1/1 ill. 1/1

Kiss Csaba rutinos játékos. Az elutazás előtt a klub honlapján nyilatkozott arról, hogy a Ferencváros az elmúlt hétvégén kiélezett és fontos nemzetközi meccset játszott, így nem lesz könnyű felpörögniük a zöld-fehéreknek. A jóslata bejött. A ContiTech Szeged Sedlmayer Tamás akciógóljával szerzett vezetést, 2–2-ig fej fej mellett haladtak a csapatok.

Ekkor azonban robbantott a vendég ContiTech. Az első negyed után 3–2-re vezetett, majd jött egy olyan nyolc perc, ami több mint biztató a jövőre nézve. A Szeged ezt a felvonást 3–0-ra nyerte, így a félidőben 2–6 állt az eredményjelzőn.
A harmadik negyed első két percében két gólt is szerzett az FTC, ami rendesen felpörgette a hazaiakat, így sikerült egyenlíteniük. Az utolsó felvonás
Basara találatával indult, ami mindenképpen biztató volt.
A fővárosiak azonban egyenlítettek, majd négy perccel a vége előtt Varga Dániel először juttatta vezetéshez csapatát. Nagy hajrát nyitott a Szeged, Sánta Dániel 29 másodperccel a vége előtt egyenlített (10–10), így ponttal térhetett haza a Tisza-parti együttes.

Szombaton újabb idegenbeli meccs következik, 17 órakor a BVSC otthonában szerepel a ContiTech.

Varga Péter: – Örülünk az egy pontnak, közel voltunk ahhoz, hogy akár hármat is hazavigyünk. Remekül kezdtünk, remek első félidőt produkáltunk. A Fradi jó csapat, és ezt bizonyította a harmadik negyedben, amikor apróbb hibákat vétettünk. Akkor sem roppantunk össze, amikor riválisunk átvette a vezetést, sikerült egyenlítenünk, ez pedig jó dolog, erre lehet építeni.