TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Beragadtunk az elején, a végén jól hajráztunk

 
08 okt 2023

Hiába nyitottunk remek hajrát, ez csak arra volt elegendő, hogy végül szorosabb meccset (9-15) vívjunk az OSC ellen. 

Zue.hu Szegedi VE–OSC 9–15 (2–7, 1–3, 2–3, 4–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 5. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 130 néző. Vezette: Rubos, Kollár.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Tóth Gy. 2, Nagy M. 1, Horváth Zs. 1, Kürti, Sziládi 1, Horváth V. 2. Csere: Gyovai (kapus), Báthory, Pörge 1, Varga M., Klár, Leinweber 1, Molnár H. Vezetőedző: Kiss Csaba.
OSC: Grieszbacher – Várnai 2, Vigvári Vi. 2, Baksa B. 4, Salamon F., Rossi 1, Aranyi M. 2. Csere: Bisztritsányi (kapus), Gaszt 2, Szalai, ten Broek 1, Tóth M. 1, Török, Kondor.  Vezetőedző: Varga Dániel.
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 4/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Újabb komoly kihívás várt ránk szombaton délután az E.ON OB I-ben. A Tiszavirág Sportuszodában az OSC együttesét fogadtuk. A lelátón sok-sok PICK-szurkoló foglalt helyett, hiszen a #kékek bérletesit ingyen engedtük be, mi pedig 50 jegyet kaptunk tőlük ajándékba.

Nem kezdtünk jól. Nagyon beragadtunk a meccs elején, támadásaink nem sikerültek, hátul pedig sebezhetőek voltunk, így a vendégek egy 5-0-al indítottak. Tóth Gyula törte meg a gólcsendünket, majd Nagy Márton is kapuba talált, de az első negyed után már a 7-2-re vezettek a fővárosiak.

A második negyedben is akadozott a támadásunk, így az OSC tovább növelte az előnyét. A harmadik negyedre összekaptuk magunkat, a negyedikre pedig feljavultunk, így végre jöttek a gólok, amit a közönség tapssal jutalmazott. Ami örömteli volt, hogy a fiataljaink, Horváth Vencel, Pörge Zsombor és Leinweber Olivér is gólokat szerzett., így a vége 15-9 az OSC-nek.

Csapatunk otkóber 13-án (péntek) 19 órakor a Ferencváros otthonában szerepel. A Tiszavirág Sportuszodában leg

Kiss Csaba: – Nem gondoltam, hogy ennyire beragadunk a mérkőzés elején, borzasztó volt nézni, éppen ezért éltem az időkérés lehetőségével már három perc elteltével. Megpróbáltam elmondani a srácoknak, hogy hiába játszunk az első hat fordulóban nálunk erősebb csapatokkal, az addig bent lévő játékosok méltatlanok voltak arra, hogy benn legyenek a vízben. Azt kértem, hogy felejtsék el az addig történteket és mindenki találja meg a személyes motivációját a mérkőzésre, mert csak így eredhetünk az OSC nyomába. Őszintén szólva, az első negyedet követően én sem gondoltam, hogy 15–9 lesz a vége..Ehhez az is kellett, hogy a játékosaimban megjelent a düh és a dac. El kezdtünk vízilabdázni, az utolsó negyedben pedig az OSC is visszaesett magához képest, ebből pedig gólokat szereztünk és így jól mutat a végeredmény.