TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Az utolsó negyedre pörögtünk fel

 
05 okt 2021

Szegedi VE–Szolnoki Dózsa 8–13 (0–3, 2–5, 1–4, 5–1)
E.ON férfi vízilabda OB I, 2. forduló, Tiszavirág Sportuszoda, 50 néző.

Szegedi VE: Gyapjas B. – Sánta 3, Kardos, Tóth Gy., Bóbis 2, Vékony, Lakatos 1. Csere: Molnár D. (kapus), Pörge, Baj, Horváth Zs. 1, Kürti, Boros 1, Hajdu. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Szolnoki Dózsa: Bányai – Angyal 2, Nagy Á. 2, Jansik D. 1, Milakovic 2, Zovic 1, Gbadamassi. Csere: Szeghalmi 2, Schmölcz 2, Pető, Kovács G., Teleki 1. Vezetőedző: Zsivko Gocics.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 5/4.
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Hatalmas iramban kezdett a BL-selejtezőre készülő Szolnok, pillanatok alatt vezetést szereztek, és egészen a második negyed végéig bevehetetlennek bizonyult a kapujuk. Szépítő gólunk után már bátrabbak voltunk, és az utolsó negyedben ez gólokban is megmutatkozott. A befejező nyolc percben szép találatokkal kerültünk közelebb az ellenfelünkhöz, így a végén vállalható ötgólos vereséget szenvedtünk: 13-8.

Kiss Csaba: – Pontosan ugyanúgy éreztem a padon, mint az OSC elleni mérkőzésünkön. Gyámoltalanul kezdtünk, így kinyílt az olló a vendégek javára. Látszik, hogy mit szeretnénk elérni, az olyan labdabiztosság a célunk, mint amit a Szolnok mutatott be. Ezt minél hamarabb szeretnénk elérni. Ízelítőt kaptunk a modern vízilabdából, sajnálom, hogy nem tudtuk jobban megnehezíteni a dolgukat, de azért jó felkészülést biztosítottunk ellenfelünknek a Bajnokok Ligája-selejtezőre. Rengeteg energiát beletettek a játékosaim a meccsbe, de sajnos ez az eredményjelzőn nem látszik annyira, mint például a Szentes ellen.

Molnár Dávid: – Gratulálok a Szolnoknak. Olyan érzésem volt, hogy mindent ki kell adnom magamból, örülök neki, hogy a negyedik negyedet meg tudtuk nyerni. Annak viszont nem örülök, hogy ugyanúgy kezdtünk, mint az OSC ellen, de bízom benne, hogy ez változik a jövőben.

Zsivko Gocics: – Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy kezdtünk, viszont a második félidei játékunkkal már nem. Hamar eldőlt a mérkőzés, biztos vagyok benne, hogy az első tíz perc nem mutat reális különbséget a két csapat között. Fiatal a szegedi keret egy jó edzővel. Örülök, hogy így alakult a meccs, fontos volt a három pont megszerzése számunkra. Gratulálok mindkét csapatnak, sok sikert kívánok a folytatáshoz.

Nagy Ádám: – Nagyon jól álltunk bele a mérkőzés elejébe, de kiderült, hogy a félidőben nem engedhetünk le, mert ez kevés lesz a hétvégén a BL-selejtezőben. Nagyon jól jött nekünk ez a meccs, hogy szimulálhattuk a hétvégi eseményeket.