TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Az első lépés a kilencedik hely felé

 
05 máj 2024

Magabiztosan, 9-6-ra nyertünk a Győr ellen a női MOL OB I-ben, így 1:0-ra vezetünk a kilencedik helyért folytatott párharcban.

Szegedi VE–Győr 9–6 (4–1, 2–1, 1–1, 2–3)
MOL női vízilabda OB I., a 9. helyért, 1. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 60 néző. Vezette: Pásztor, Berki.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Baksa B. 2, Tátrai 1, Bocskay 1, Pádár B., Bereczki 2. Csere: Tóth F. (kapus), Pap 2, Torma, Gálicz, Miklós D., Botka, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes, Molnár D., Párkányi, Petik 2, Szedlák M. 2. Csere: Szabó I. (kapus), Finta, Hetzl 1, Drávucz M. 1. Vezetőedző: Hargitay Attila.
Gól – emberelőnyből: 4/3, ill. 6/1.
Kipontozódott: Baksa B.
A két győzelemig tartó párharc állása: 1:0 a javunkra.

Parádésan kezdtünk, gyorsan vezetést szereztünk, az első negyedben kiválóan védekeztünk és eredményesen támadtunk, így 4-1-re megléptünk. A kiváló start pedig egész meccsen elkísért bennünket, hiszen a második negyedben is növelni tudtuk az előnyünket, 6-2-re vezettünk.

Ezután okosan tartottuk a magaztos vezetést, hiába jött fel 6-3-ra a Győr, ezután mi szereztünk gólokat, így nem hagytuk közelebb kerülni egyszer sem a vendégeket. A hajrában mindenki szerepet kapott, így faragott hátrányából a kisalföldi együttes, de semmi sem veszélyeztette a magabiztos, 9-6-os sikerünket, ami egy lépés a 9. hely megszerzése felé. A második meccset május 8-án (szerda) Győrben vívjuk.

Szabó Tamás, a Szegedi VE vezetőedzője: – Nincs vége a párharcnak. Nagyon tetszett a meccs eleje, nagyon jól álltunk bele, kiválóan védekeztünk. Utána tudat alatt picit visszább vettünk, nagyon kevés előnyt tudtunk kiharcolni. Szívüket-lelküket beletették a lányok a meccsbe, gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, a párharc viszont még nem dőlt el.