TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Az A csoportba kerültünk az Európa-kupában

 
31 aug 2015

A vízilabda LEN- kupa jogutódja, az Európa-kupa sorsolásán kiderült: a Tiszavirág Szeged Diapolo az A csoportba került, amelynek küzdelmeit október 2. és 4. között rendezik a Népligetben. Négy nagy pólónemzetből kerülnek ki a legnagyobb ellenfelek, hiszen a házigazda Ferencváros mellett a montenegrói Primorac Kotor, az olasz Acquachiara és a horvát Jadran Split is ide került, de játszani kell még a német Esslingen és a francia Strasbourg ellen is. A hétcsapatos csoportból a legjobb négy együttes jut tovább.

A négy-négy továbbjutóhoz csatlakozik a következő körben a négy szabadkártyás nemzet csapata, valamint a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének négy vesztese.

Az ezután kialakított négy kvartett első két-két helyezettje játssza majd a negyeddöntőt.

– A csapatok közül még senki sem látta a másikat, de van egy hónapunk feltérképezni az ellenfeleket. A hírnevük alapján a Kotor és a Split tűnhet a legnagyobb ellenfélnek, de szerintem az olaszok lesznek a legveszélyesebbek. Örülünk, hogy egy ilyen, háromnapos megterhelés előtt nem kell sokat utazni – értékelt Szabó Zoltán, a Tiszavirág Szeged Diapolo másodedzője.

Az Európa-kupa sorsolása, A csoport (Budapest, Népliget): Ferencváros, Tiszavirág Szeged Diapolo, Acquachiara (olasz), Esslingen (német), Primorac Kotor (montenegrói), Jadran Split (horvát), Strasbourg (francia).