TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Ami egyedülálló: szombaton megyei pólóderbi

 
09 ápr 2021


Szombaton 18 órakor az E.ON férfi vízilabda OB I-ben következik a megyei pólóderbi. Ez egyedülálló az országban. A Szeged-Szentes meccsnek évtizedek óta varázsa van. Itt nincs esélyes, csak komoly csata van, sportszerű küzdelem.


Most is eljön a nagy nap. Sajnos, továbbra is szurkolók nélkül, de nem marad le senki sem a derbiről, a Szentes a Facebook-oldalán élőben adja a találkozót. Három játékosunkat faggattuk a rangadó előtt.

Kapusunk, Molnár Dávid is izgalommal várja a megyei derbit.

– Ez a mérkőzés a két csapatnak nem csak a három pontról szól, hanem a presztízsről is, hogy ki a jobb Csongrád-Csanád megyében! Hatalmas akarással fogunk szombaton idegenben beleugrani a vízbe, hogy elhozzuk a pontokat és ezt a „címet”. Természetesen a Szentest nem lebecsülve, hiszen tudjuk jól, hogy ők is pont ezt szeretnék elérni ellenünk. Nehéz dolgunk lesz, mivel otthon nagyon jó játékra is képes a Szentes, de hinnünk kell magunkban és a rengeteg belefektetett munkában, amit idáig elvégeztünk. A védekezésünkre kell leginkább fektetni a hangsúlyt és abból építkezni, mert az utóbbi időben ez jól működött. Jól ismeri egymást a két csapat, nehéz lesz újat mutatni a másiknak, de a saját játékunkra kell koncentrálunk, és minden külső dolgot kizárni. Ez az első állomása annak, hogy a tabellán minél előrébb zárjuk az évet, és egy nagy lendületet adjon a további mérkőzésekre. Bízom benne, hogy elérjük azt a kitűzött célt mind egyénileg, mind csapatilag, amelyet kitűztünk magunk elé, és megmutatjuk, mire is vagyunk igazán képesek!


Farkas Kristóf szintén bizakodó a meccs előtt, amely igazán különlegesnek számít a sportágban.

– A Csongrád-Csanád megyei „El clasico” mindig kiélezett csatát hoz, függetlenül a csapatok tabellán elfoglalt helyétől. Úgy gondolom, nagyon egyben vagyunk mentálisan és fizikálisan is. Természetesen kétség sem férhet ahhoz, hogy a célunk elhozni a három pontot Szentesről. Tudjuk, a Szentes nagyon jó hazai pályán, ezért harcos, kemény találkozóra számítok.

Boros Tamásnak igazán különleges lesz a meccs, de bízik abban, hogy mi leszünk a mosolygósak a találkozó után.

– Mindig presztízscsata egy Szeged-Szentes megyei rangadó! Szentesi születésűként ez rám végképp igaz. Szeretnénk a bajnokság utolsó öt mérkőzéséről úgy hazatérni, hogy pontot, pontokat szereztünk minden ellenfelünk ellen. Célunk a héten és az elmúlt hónapokban gyakorolt taktikai elemek meccsen való betartása, és a vízben a minél nagyobb csapategységet kialakítani. Ami az elmúlt meccseken már szépen összeállt kisebb-nagyobb hibával, azokat tökéletesíteni kell, és minél jobb eredményt elérni a bajnokság véghajrájában. Ha a lelátón nem is tudtok sajnos nekünk szurkolni, de online mindenképpen nézzetek minket. Hajrá, Szeged!