TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Ami eddig még nem volt a szezonban: döntetlen

 
10 márc 2022

Izgalmas mérkőzésen, 11-11-es döntetlent játszottunk csütörtök kora délután a Tiszavirág Sportuszodában a Tigra-ZF-Eger csapata ellen.

Szegedi VE–Eger 11–11 (3–4, 3–4, 1–1,4–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 25. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 80 néző. Vezette: Kollár, Csizmadia.
Szegedi VE: Gyapjas B. (1 védés, 17%) – Sánta 3, Tóth Gy. 1, Bóbis 1, Horváth Zs., Kürti 1, Lakatos 2. Csere: Molnár D. (kapus, 12 védés, 67%), Mekkel, Baj, Boros 2, Kardos 1, Hajdu A., Vékony. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Eger: Krémer (5 védés, 31%) – Sári 2, Kovács G. 2, Szalai, Baksa B. 1, Lőrincz 2, Murisics 1. Csere: Rádli, Gólya, Magyar 3, Hajdu B., Sántavy. Vezetőedző: Biros Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 9/3.
Ötméteresből: 4/1, ill. -.
Kipontozódott: Gólya, Lőrincz, Sántavy.

Pontot mentettünk! Az utolsó pillanatokban sikerült egyenlítenünk a Tigra-ZF-Eger ellen a Tiszavirág Sportuszodában lejátszott az E.ON OB I-es bajnokin. Pedig mindig szépen indult. Az első támadást parádésan fejeztük be, Sánta Dániel nem egészen 30 másodperc alatt betalált az Eger kapujába. Ezután viszont alaposan elveszítettük a fonalat, támadásban rengeteget hibáztunk, kihagytunk két büntetőt is. Kapust cseréltünk, jött Molnár Dávid, aki erőt adott nekünk. Már 8-4-re vezettek a vendégek, de hihetetlen akarattal fokozatosan jöttünk fel. Dávid remekelt, szerencsére elől is jöttek a gólok, így sikerült egyenlítenünk. Nyílt lett újból a meccs. Az Eger sem adta fel, így a közönség remekül szórakozott. A hajrában Lakatos Soma révén 10-9-re már mi vezettünk. Jött is a taps a lelátóról. Ellenfelünk viszont visszajött a meccsbe, előbb egyenlítettek, majd ismét vezettek, 10-11. Vészesen fogyott az idő. Előnybe kerültünk, ezt pedig Kardos Alexander könyörtelenül kihasználta, így pontot mentettünk, 11-11.

Ebben a meccsben minden benne volt: az, hogy nyerjünk, az, hogy veszítsünk, végül döntetlent lett az eredmény.

Kiss Csaba: – Meg kell még emésztenünk ezt a döntetlent. Előzetesen reális győzelmi esélyekkel ugrottunk medencébe, de a sírból hoztuk vissza a mérkőzést. Összességében bravúr, hogy pontot szereztünk, mert négygólos hátrányban is vízilabdáztunk, de még így is a kezünkben volt a sorsunk. Ugyanakkor nem lett volna igazságos, ha három kihagyott büntetővel, ennyi elrontott támadással, emberelőnnyel és elpasszolt labdával legyőzzük ezt a csapatot. Igazi rangadót játszottunk, az öröm az ürömben az lehet, hogy megtartottuk a vendégekkel szemben a hatpontos különbséget a tabellán. A hátralévő két mérkőzésből minél több pontot szeretnénk kipréselni, mert úgy lenne kerek az idény, ha bent lennénk a legjobb nyolc között.