TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A szerb Zvezda ellen csatázunk a legjobb nyolc között

 
25 márc 2013

Ma délben Romában elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének a párosítását. Csapatunk a szerb Crvena Zvezdát kapta ellenfélül.

– Úgy gondolom, ahogy tavaly, most sem volt szerencsénk a sorsolásnál, de ez nem jelenti azt, hogy nem jutunk tovább. Az biztos, hogy a Crvena zvezda a nyolcaddöntőben az Eger ellen meggyőző játékkal már hazai pályán eldöntötte a továbbjutást, hiszen ekkor 13–6-ra nyert. Most ránk vár a feladat, hogy itthon egy olyan játékot játsszunk, és olyan eredményt érjünk el, amely megalapozza a továbbjutásunkat. A Crvena zvezda az ellenfeleket tekintve a horvát Jug Dubrovnik után a legerősebb ellenfél, akit kaphattunk. Nemrég telefonon értekeztem az Eger mesterével, Gerendás Györggyel: április 3-án megyünk hozzájuk az
OB I alapszakaszának első helyét befolyásoló meccsre, és megbeszéltem vele, hogy a rendelkezésemre bocsátja a kinti meccsük felvételét, illetve a szerb kupadöntő januári, Crvena zvezda–Partizan meccsének képanyagát is. Ezzel együtt pedig megosztja velem azokat a tapasztalatokat is, amelyeket a párharcuk alatt szerzett – nyilatkozta a Szeged trénere Vincze Balázs.

Az első mérkőzést április 17-én hazai pályán, azaz Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában játssza a Szeged, a visszavágót pedig május 1-jén rendezik Belgrádban. A négyes döntőnek Belgrád ad otthont május 31-én és június 1-jén.

A római sorsoláson az is kiderült, ki lehet az A-Híd Szeged–Crvena zvezda párharc győztesének ellenfele az elődöntőben: ez pedig vagy a Vuliagmeni, vagy a Barceloneta, míg a másik ágon összekerülhet a Partizan és a Dubrovnik.

További párosítások:
1. Galatasaray – Jug Dubrovnik
2. Vouliagmenni – Barcelonetta
3. A-HÍD Szeged VE – Crvena Zvezda Belgrad
4. Partizan Belgrád – Volgograd
(Az első csapatok kezdenek otthon április 17-én. Visszavágó május 1.)