TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A 9. helyért folytatjuk a küzdelmet

 
03 máj 2023

Győzelem! 9-8-ra nyertünk a Kaposvár otthonában, így a 9. helyért folytatjuk a küzdelmet.

Kaposvár–Zue.hu Szegedi VE 8–9 (1–1, 1–2, 2–1, 4–5)
Férfi vízilabda OB I., a 9–12. helyért, 2. mérkőzés. Kaposvár, Csík Ferenc uszoda. Vezette: Kollár, Csizmadia.
Kaposvár: Csoma – Kakstedter 2, Petrvoszki 1, Berta, Juhász-Szelei 1, Takács, Horváth Á. 1. Csere: Szilágyi (kapus), Langiewicz 1, Pellei F. 2, Palatinus, Klinger, Aranyi A. Vezetőedző: Surányi László. Zue.hu Szegedi VE: Kovács K. – Bóbis 2, Lakatos 1, Baj 1, Horváth Zs., Kürti 2, Boros 1. Csere: Sánta, Kardos, Tóth Gy. 1, Leinweber 1, Vékony, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 5/0.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.

Nyertünk! Hatalmas csatában, Lakatos Soma utolsó másodpercben szerzett góljával 9-8-ra diadalmaskodtunk a Kaposvár otthonában, így 8:2-re megnyertük a párharcot, a 9. helyért folytatjuk a küzdelmet. Egyelőre ellenfélre várunk, az UVSE, vagy a Pécs lesz a riválisunk.

Jól kezdtük a meccset, Kürti Dominik révén szereztünk vezetést, amire az első negyedben jött a kaposvári válasz, így 1-1-el zárult az első nyolc perc. Kovács Kristóf remekelt a kapuban, bravúrt bravúrra halmozott, ennek köszönhetően a félidőben 3-2-re vezettünk.

A harmadik felvonásban jött egy hullámvölgy, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak, így egyenlítettek. Izgalmasan alakult az utolsó negyed. Mindkét csapat győzelemre hajtott. A Kaposvár átvette a vezetést, azonban nem törtünk meg, egyenlítettünk, majd Leinweber Olivér révén ismét mi vezettünk. Az utolsó perc nem mindennapi izgalmakat tartogatott. Egy előnyt kihasználtak a Somogy vármegyeiek, azonban gyorsan időt kértünk. Ekkor nem egész nyolc másodperc volt hátra a meccsből. Gyorsan megjátszottuk a labdát, ami Lakatos Soma kezébe került. Utánpótlás-válogatott játékosunk eleresztett egy iszonyatos bombát, ami a hosszú alsó sarokban landolt. Soma magasba emelte a kezét, Bóbis Botond adott egy puszit a homlokára, majd ünnepelhettünk, megnyertük a párharcot.

Az élet megy tovább, mi küzdünk tovább, hogy sikeresen zárjuk a szezont, megszerezzük a kilencedik helyet.

Fotó: Kaposvári VK