TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Vastaps! Győztünk a Kaposvár elleni rangadón

 
12 febr 2022

Végig vezetve, fontos, 10-8-as győzelmet aratott a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata a Kaposvár ellen az OB I-es bajnokságban.


Szegedi VE-Kaposvári VK 10-8 (3-2, 1-2, 5-2, 1-2)
E.ON férfi vízilabda OB I, 20. forduló, Tiszavirág Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Kun, Csanádi.
Szegedi VE: Gyapjas – Sánta 1, Kardos 1, Tóth Gy., Bóbis 2, Kürti 3, Vékony. Csere: Baj, Boros, Lakatos 3, Pörge, Hajdu. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Kaposvár: Csoma – Petrovski 2, Berta, Jajcinovic, Mijic 2, Vindisch 1, Horváth Á. Csere: Langiewicz, Palatinus, Dobos, Juhász-Szelei 2, Varga B. Vezetőedző: Surányi László.

Vastaps a Tiszavirág Sportuszodában. Felállva ünnepelt bennünket a szegedi közönség. Fontos győzelmet arattunk a Kaposvár elleni rangadón. A 20. forduló előtt a Somogy megyeiek a nyolcadik helyen álltak, míg az SZVE a kilencediken. A szombat esti győzelemnek köszönhetően helycsere történt, immár mi állunk jobb helyen.

Jól kezdtünk. Bóbis Botond parádés megúszása után szereztünk vezetést, majd Kürti Dominik bombázott távolról a kapuba. Nem adta könnyen meg magát a KVK, az egykori szegedi, rutinos Vindisch Ferenc vezetésével mindig ott lihegtek a nyakunkon.

A harmadik negyed viszont parádésra sikerült, Gyapjas Brendon kiválóan védett, Kürti, Sánta és Bóbis góljaival 7-4-re léptünk el. Jött egy újabb hullámvölgy, amiből szerencsére jól jöttünk ki. Másfél perccel a vége előtt Lakatos Soma találata már azt jelentette, hogy megszereztük a győzelmet.

Kiss Csaba: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, nem játszottunk jól de most jól jöttünk ki azokból a hullámokból, ami most is jellemzett bennünket. Jól kezdtünk, utána volt egy holtpontunk, de ebből is sikerült kimászunk. Örülök annak, hogy egy rangadót sikerült megnyernünk.
Surányi László: – Megérdemelten nyert a Szeged, mert végig jobban játszott. Nem működött minden úgy, ahogyan elterveztük, ezért nem sikerült nyernünk.