TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Tartalékos fiatal csapatunk hatalmasat küzdött

 
13 nov 2020

Szegedi VE-Miskolc 6-17 (1-4, 1-5, 2-3, 2-5)
E.ON férfi vízilabda OB I., újszegedi sportuszoda, zárt kapu. Vezette: Hommonai, Marnitz.
Szegedi VE: Katona B. – Lakatos, Szporny, Börcsök 1, Borsos 1, Somlai 1, Mekkel 2. Csere: Gyovai (kapus), Leinweber 1, Meleg, Horváth, Antal, Pörge. Vezetőedző: Szabó Zoltán
Miskolc: Mizsei – Tamir 1, Hornyák 3, Seman 1, Magyar 6, Vismeg Zs., Biros 3. Csere: Hoferica (kapus), Lukács  Á. 1, Lukács D., Méhész, Berki 1, Vismeg B., Sisán 1. Vezetőedző: Kiss István.

Összesen négy felnőtt korú játékossal vettük fel a küzdelmet az újszegedi sportuszodában a Miskolc ellen Minket is elért a koronavírus-járvány, ezért hiányzott ennyi meghatározó játékosunk, és ezért kapott szerepet ennyi SZVPS-nevelés, akik közül Gyovai János kapus és Körtvélyessy Vilmos élete első OB I-es meccsén szerepelhetett. Sokáig nem volt kérdés, hogy ki nyer majd, hiszen a Miskolc teljes csapattal vette fel a küzdelmet.

Mentünk előre, próbáltuk megnehezíteni a borsodiak sorsát, de nem voltunk egy súlycsoportban. Az egykori szegedi, Lukas Seman akkora volt néhány játékosunk mellett, mint Dávid Góliát mellett. Egy biztos, az utánpótlás-válogatott Leinwener Olivér azért ezt a meccset megjegyzi, hiszen élete első OB I.-es találatát szerezte egy megúszás után. A 14 fős szegedi keretet végül 12 szegedi alkotta, amelyre azért régen volt példa. A fiatalok játszottak egy jót, megtapasztalták, hogy milyen a minőségi vízilabda, így ebből biztosan tanulnak.

Szabó Zoltán: – Én mindenképpen a pozitív dolgokat figyeltem a meccsen. Gyovai Janinak volt  három remek védése, Körtvélyessy Vili is játszott, és próbálkoztunk azokkal a dolgokkal, amelyeket előzetesen megbeszéltünk. Ebből pedig kaptam is vissza, most ez volt a lényeg.