TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Túl a nehezén – jön a Debrecen elleni hazai meccs

 
19 szept 2019

Nem volt könnyű dolga az újonc Szegedi Férfi Vízilabdacsapatnak, hiszen az OB I A csoportjában, a harmadik fordulóban a jó erőkből álló Miskolc otthonában kellett csatába szállnia.

Hazai góllal indult a második negyed, így annyi volt az eredmény, mint Londonban egykor az angol–magyar labdarúgómeccsen: 6-3. Foszkolosz törte meg a hosszú szegedi gólcsendet, és szerezte meg második találatát a meccsen. Ez sem rázta fel a Szegedet, a félidő előtt még három gólt szerzett a hazai együttes, így 9-5-re húztak el.
A Miskolc tovább növelte előnyét, Sztojanovics találata indította a harmadik negyedet. A görög Foszkolosz tartotta a lépést a remekül vízilabdázó hazaiakkal, a center szépen termelte a gólokat. Egyre többet hibázott a Szeged, ezt pedig könnyű gólokkal büntette az ellenfél. Az utolsó negyedben már nem volt akkora gólváltás, így nem borult a papírforma, magabiztosan nyert az esélyesebb csapat, a Miskolc, méghozzá 16-8-ra.

A Szeged legközelebb jövő szerdán 18 órakor száll harcba a bajnoki pontokért, akkor az újszegedi sportuszodában a Debrecent fogadja.
A csoport további meccsei: Szolnok–UVSE 9-6, Debrecen–Pécs 7-10.

Miskolc–Szegedi FVCS 16-8 (5-3, 4-2, 5-2, 2-1)
EON férfi vízilabda OB I, A csoport, 4. forduló, Miskolc, 400 néző. Vezette: Füzesi, Marjay.
Miskolc: Csoma – Banicsevics 1, Nagy Á. 3, Manzi 2, Vadovics 2, Misics 3, Sztojanovics 4. Csere: Vismeg B., Hornyák, Bedő 1, Lőrincz, Vismeg Zs. Edző: Vidumanszky László.
Szeged: Molnár D. – Bogdanovics, Foszkolosz 4, Boros 2, Somlai 1, Blank 1, Farkas K. Csere: Szedmák, Berki, Zsigri, Börcsök, Palotás, Lihotzky. Edző: Szabó Zoltán.
Emberelőny – gól: 7/5, ill. 10/5