TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Megnyertük a rangadót! Egy lépés kell az OB I felé!

 
19 máj 2019

Szegedi Férfi Vízilabdacsapat–Nagykanizsa  8–5 (2–1, 2–0, 2–3, 2–1)
Férfi vízilabda OB I/B, rájátszás az 1–6. helyért, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Várkonyi, Berki.
Szeged: Molnár – Szedmák 1, Palotás, Boros 1, Somlai 1, Blank 1, Farkas 3. Csere: Zsigri, Berki 1, Mekkel, Török A. Vezetőedző: Csányi László.
Nagykanizsa: Pelle – Hertzka 2, Salamon 1, Dobay G. 1, Mocsári, Dobay P., Fodor. Csere: Vadovics, Kaszper 1, Szilágyi, Knézy, Horváth, Bali. Vezetőedző: Ludányi Kadosa.

Vízilabdalázban égett szombat délután az újszegedi sportuszoda. Jó érzés volt végignézni a lelátón, amely csordultig telt, a régi, lelkes B közép is visszatért, így minden adott volt a rangadóhoz, amit a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat vívott az OB I/B-ben a Nagykanizsa ellen. A tét nem kisebb volt a meccsen, mint az, hogy ki juthat fel a legjobbak közé.

Hiába jött a buzdítás a nézőtérről, a vendégek szereztek vezetést. Blank Ádám centerből egyenlített, és a 400 fős publikum legnagyobb örömére az első negyed vége előtt Berki Richárd a hazaiakat juttatta előnyhöz. Ez megnyugtatta a Tisza-partiakat, a második negyedben parádésan védekeztek, Molnár Dávid kapus bravúrt bravúrra halmozott, így esélyük sem volt a vendégeknek. Blank büntetőből, Somlai akcióból szerzett gólt, a félidőben megnyugtató 4–1-es vezetést mutatott az eredményjelző.

Okosan tartotta előnyét a Szeged, 5–1-re és 6–2-re is vezetett. A vendégek nem adták fel, 6–4-re jöttek fel. Szerencsére volt tartása az SZFVCS-nek, Farkas Kristóf második találatával indult az utolsó 8 perc. Jött még egy kanizsai gól, de szerencsére nem volt esélyük arra, hogy közelebb kerüljenek. Sőt, Farkas még szerzett egy gólt, így a végén magabiztosan, 8–5-re nyertek a hazaiak.

Ezzel a sikerrel hatalmas lépést tettek a feljutás felé, egyetlen feladat maradt, pénteken idegenben nyerni az YBL ellen, és akkor ősztől újból OB I-es meccseken szurkolhatnak a szegedi szimpatizánsok.

Csányi László: – Az első két negyedben látszott, hogy az elmúlt hetekben mennyi munkát tettünk a védekezésünkbe. A félidőig egyetlen gólt kaptunk, az is egy peches, blokkon megpattanó lövés volt, és a később kapott találatokból még kettő ugyanilyen volt. Utána elkapta a fonalat a riválisunk, de a játékban nem kellett változtatnunk, egyetlen dolgot kértem csak a fiúktól: nyugodjunk meg. Örülök, hogy a hajrában újra higgadtan tudtunk játszani, a végén ez volt a nyugodt siker, és ezzel együtt várhatóan az OB I-be jutás kulcsa.